Noul presedinte interimar al PSD Cluj-Napoca este dl. Dan Morar, economist de profesie şi consilier local. În aceeaşi şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, desfăşurată sâmbata, 16 aprilie, a fost numit preşedinte executiv al PSD Cluj-Napoca profesorul universitar dr. Ioan Păcurar.

După ce organizaţia judeţeană a anunţat că îşi retrage sprijinul candidaturii la Primărie al Aureliei Cristea, aceasta a demisionat din fruntea conducerii Partidului Social Democrat. Locul i-a fost ocupat de un tânăr economist.

 

Cine este noul preşedinte PSD?

Dan Morar s-a născut în anul 1980 la Cluj-Napoca, şi a început cariera în economie odată cu începerea liceului, în anul 1994. A absolvit Grupul Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii din Cluj-Napoca unde a obţinut diploma de Contabil Statistician în anul 1998. A continuat studiile în domeniul economiei şi a început învăţământul universitar la Universitatea „Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca, însă diploma de licenţa a obţinut-o la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, specializat pe Management, ulterior obţinând şi diploma de master.

Cariera politică şi-a început-o foarte devreme, am putea spune. În anul 1998 a intrat în PSD, la vârsta de numai 18 ani.

„Ca şi Preşedinte PSD, doresc să continui activitatea colegilor mei, să ne mobilizăm pentru campania electorală şi să scoatem un număr cât mai mare de mandate pentru viitorul consiliu local”, a declarat Dan Morar.

Întrebat de Gazeta de Cluj care sunt obiectivele domnului Morar în calitate de consilier local, primul lucru pe care l-a menţionat acesta sunt, bineînţeles, parcările.

„Ca şi consilier local am în vedere problema parcărilor din Cluj-Napoca, problema traficului din oraş, problema şcolilor din Mănăştur, în principal. Un control mai eficient pe regiile şi societăţile unde Primăria Cluj şi Consiliul Local este acţionar”, a menţionat Dan Morar.

A început să lucreze în domeniul asigurărilor şi la bănci, inclusiv la Allianz – Ţiriac şi Raifaissen Bank, iar în prezent este Director al sucursalei băncii Volksbank din cartierul Mărăşti şi ocupa funcţia de Şef agenţie la BancPost.

La capitolul avere, putem spune că familia Morar este una modestă. Domnul Morar şi soţia acestuia, Andreea Morar sunt proprietari a unui apartament şi deţin un automobil Ford, fabricat în anul 2003.

Directorul sucursalei băncii din Mărăşti mai sus menţionată, încasează un venit anual de 46.077, potrivit declaraţiei de avere, iar din partea Consiliului Local al Primăriei Cluj, primeşte o indemnizaţie de 7.431 de lei pe an.

 

Cine este preşedintele executiv PSD?

Ioan Păcurar este noul preşedinte executiv al PSD-ului, iar funcţia de bază a acestuia este de profesor universitar.

Noul executiv s-a născut în anul 1961 în judeţul Satu-Mare. Şi-a obţinut diploma de bacalaureat la Liceul Silvic Năsăud, urmând apoi învăţământul superior la Insitutul Agronomic „Petru Groza” din Cluj-Napoca, unde a obţinut diploma de Inginer Agronom, iar în 1999 a obţinut diploma de Doctor în Agronomie.

Principala sa ocupaţie acum este în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Este profesor universitar şi şef de catedra la Ştiinţa Solului. Venitul domnului profesor Păcurar este de 131.476 de lei pe an.

Din CV-ul domnului Păcurar înţelegem că este foarte implicat în ceea ce face. Este preşedinte a mai multor ONG-uri, precum „Asociaţia Naţională pentru Protecţia şi Conservarea Turbăriilor” şi” Asociaţia Ţara Moţilor Rediviva”. De asemenea, din anul 2007 până în prezent este membru şi a unei societăţi din Finlanda, numită Peat Society.

A publicat 14 cărţi, mai exact monografii şi cursuri publicate în edituri naţionale cunoscute, dintre care la nouă dintre publicaţii este unic autor.

Ioan Păcurar fiind profesor universitar, poate că ne imaginăm o avere colosală. Însă noul preşedinte executiv putem spune că nu e ca ceilalţi.

Acesta deţine patru terenuri, dintre care trei sunt intravilane, iar unul este forestier. Un teren intravilan are la Cluj-Napoca, cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. Celalte trei se află în Comuna Vidra din judeţul Alba. Terenul forestier are o suprafaţă de 17.000 de metri pătraţi.

Este proprietar a două apartamente din Cluj, cu suprafeţe de 49 de metri pătraţi şi 38 de metri pătraţi. Mai deţine o casă de vacanţă tot în comunaVidra, judeţul Alba.

andreea sas morar mai mic

Andreea Morar, soţia noului preşedinte PSD, renunţă la politică

„Nu m-am gândit să intru în PSD. Nici la consiliul judeţean nu mai doresc să candidez pentru că eu sunt independentă şi nu am optat pentru nicio o formaţiune politică. Într-adevăr soţul meu este, dar cariera mea profesională a fost mult mai activă în ultima perioadă, motiv pentru care nu am mai putut să mă concentrez şi politic. Cred că dacă soţul meu este deja preşedinte al PSD este suficient, cineva trebuie să menţină un echilibru”, a declarat Andreea Morar pentru Gazeta de Cluj.

Mai mult, susţine că şi-a analizat mai bine priorităţile, lăsând politica pe seama foştilor colegi din PNL şi PD.

„Sunt director de sucursală la Allianz – Ţiriac Asigurări, iar activitatea aceasta îmi ocupă o parte foarte mare din timp. Este job-ul meu principal, sunt plecată foarte des şi am o activitate intensă din punct de vedere profesional şi foarte frumoasă, de altfel. Am o experienţă de 16 ani de politică în spate, cred că privesc acum lucrurile altfel. Cred că e suficient ca unul dintre soţi să aibă această preocupare. Având şi doi copii, e greu să-ţi împarţi timpul. Unul e director de bancă, celălalt director de asigurări. A fost frumos şi este foarte frumos să te exprimi. Eu cel puţin am făcut acel gen de politică culturală pe care şi-l doreşte orice alegător, doar în interesul oamenilor fără niciun interes la mijloc. Am făcut parte dintr-un singur partid timp de 16 ani, adică Partidul Democrat şi apoi la Partidul Democrat Liberal (PNL)”, a încheiat soţia preşedintelui PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.