Poliţiştii clujeni au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma acestora, au fost constatate două infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, o infracţiune de refuz prelevare mostre biologice, precum şi altele.

EXEMPLE:

La data de  4 aprilie a.c., în jurul orei 00:35, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 40 de ani, din localitatea Leghia, care conducea un autoturism pe strada Dorobanţilor, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

****

La data de  4 aprilie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un bărbat de 54 de ani, din localitatea Iara, care conducea un autoturism pe strada Libertăţii, din Turda, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 22:40, un tânăr de 26 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe centura ocolitoare a localităţii Apahida, dinspre Dej înspre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depăşire a unui autoturism, fără a păstra o distanţă laterală suficientă, acroşându-l.

În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale.

La faţa locului, în urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au constatat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.