Un eveniment din cadrul proiectului „Devoratorii de cărţi”, iniţiat de Biblioteca din Chişinău în colaborare cu cea din Cluj, a fost organizat la un liceu din orașul Brezoi, județul Vâlcea, li s-a recomandat elevilor o carte cu obscenități.

La acest proiect iau parte însă mai multe biblioteci din ţară, care au organizat în licee diverse acţiuni literare.

Cartea este numește „Jurnalul unui adolescent timid”, aceasta fiind chiar și ecranizată în urmă cu aproximativ patru ani.

„Ea i-a apucat penisul cu ambele mâini”, „ea a început să-i sărute penisul” sau „el i-a băgat penisul în gură”, sunt fragmente care fac parte din roman.

În data de 11 martie, reprezentanţi ai acesteia au fost la Liceul „Gheorghe Surdu” din Brezoi pentru a discuta cu elevii despre cărțile recomandate, printre care şi „Jurnalul unui adolescent timid”.

„Nu e normal să li se recomande astfel de cărţi la şcoală unor elevi de clasa a IX-a. Când am citit pasajele acelea, nu mi-a venit să cred. Noi încercăm să le limităm accesul la astfel de lucruri pe Internet şi ne trezim că vin cu ele de la şcoală”, a declarat părintele care a sesizat ce carte citește copilul său.

Sursă foto: Click!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.