Octavian Buzoianu, candidatul independent pentru funcția de primar al orașului, susține ideea pietonalizării centrului municipiului Cluj-Napoca, în proiectul său pentru Primărie.

 

“Centrul trebuie să aparțină oamenilor, nu mașinilor. Tinerii Clujului trebuie să înțeleagă sufletul orașului, valorile și istoria lui, de aceea zona zero trebuie să fie una gândită pentru pietoni și pentru petrecerea timpului liber. Trebuie să protejăm zona istorică, așa cum se întâmplă oriunde în lume. Centrul istoric al orașului  a fost proiectat și executat în urmă cu sute de ani, în condițiile tehnice de atunci, care nu sunt gândite pentru traficul actual. O conservare a acestei zone istorice este obligatorie”, susține Octavian Buzoianu.

 

Programul de guvernare al lui Octavian Buzoianu prevede ca zona pietonală să unească cele trei catedrale – ortodoxă, romano-catolică și greco-catolică – simbol al multicuturalismului și multilingvismului clujean.

“Specialiștii vor decide delimitarea exactă, sper să facem o dezbatere publică cât mai amplă pe această temă. Eu cred că strada Eroilor trebuie să se transforme într-un fel de replică la mall-urile existente, o replică modernă pentru petrecerea timpului în aer liber și nu în spații închise. Pornind de aici, se pot regândi toate celelalte zone adiacente, astfel încât să delimităm vechea cetate a Clujului”, susține Octavian Buzoianu.

 

O altă măsură care se impune este restricționarea accesului mașinilor în zona ultracentrală, cu excepția riveranilor.

“Accesul autoturismelor va fi posibil doar pentru aprovizionare și numai între 8.00 seara și 8.00 dimineața“, a mai spus Octavian Buzoianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.