Astăzi, 17.05, Ministerul Muncii va anunța azi noile salarii pentru bugetari. Inițial, proiectul de ordonanță de urgență, menit să elimine nedreptățile din sistem, trebuia să fie gata luni.

Dragoș Pislaru, ministrul muncii, a declarat căactul are nevoie de modificări. Dacă nu vor fi de acord cu proiectul, sindicaliștii au anunțat că vor ieși în stradă.

Guvernul a anunțat în urmă cu o lună că salariile mici ale bugetarilor vor crește până la 20% din această vară.

Ana Costea, fostul ministru și-a dat demisia, iar proiectul a fost contestat. Actualul ministru a înaintat trei propuneri de ordonanță de urgență către Guvern, privind salarizarea bugetarilor.

Una dintre ele este eliminarea situațiilor în care persoanele angajate cu aceeași funcție, în aceeași instuție au salarii diferite. Dacă unul dintre angajați primește o anumită sumă de bani, iar colegul său primește mai puțin, va lua ajunge și el la salariul mai mare al colegului, odată cu 1 august.

O altă variantă vizează doar sănătatea și învățământul, poate și asistența socială. Scopul este să combine elementele din cele două variante de lucru.

Guvernul dispune de doar 2,3 miliarde de lei pentru aceste corecții, iar noua ordonanta de urgenta va fi pusa in dezbatere publica pentru 2 saptamani, pentru ca la 1 iunie sa poata fi adoptata. Sindicaliștii susțin că este mult prea puțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.