Luni, 23 mai 2016, “Coaliția pentru familie” a solicitat Parlamentului României un referendum de modificare a unui articol din constituție, prin care să elimine termenul “soți”, care, spun ei, arputea fi interpretabil, existând riscul la includerea cuplurilor de același sex.

 

Coaliția pentru familie a înaintat o căruță de semnături Parlamentului. Scopul este să modifice Constituția în așa fel încât căsătoria să fie “foarte bine” definită ca uniunea dintre un bărbatși o femeieși nu doarîntre “soți”. Coaliția este formată din mai multe organizații, majoritatea de orientare religioase și susținute de Biserica Ortodoxă Română.

 

Românii se simt amenințați

Acest gest arată ce națiune slabă suntem. România nu este pregătită pentru o asemenea discuție. Acest gest denotă faptul că ne simțim “amenințați” de un lucru care nu s-a întâmplatîncă, ne simțimamenințați de persoaneleatrase de același sex, fără ca aceștia să recurgă la o mișcare vizibilă în care să nceară ca mariajele homosexuale să fie acceptate la noi însocietate. Câți homosexuali sunt vizibili în societate? În România există teamă pentru a recurge la un asemenea gest “luxos”. Aparent, românilor le este frică de ceea ce nu cunosc.

Biserica ar putea oficializa propriile ceremonii, cerând dreptul de a se separa de statul laic, dacă amendamentul constituțional nu este admis. Dacă ar putea să evite căsătoria civilă, multe cupluri ar putea sa recurgă doar și numai la căsătoria religioasă, ceea ce nu este un lucru rău.

 

Cum s-au obținut semnăturile?

În frunte cu madame Liana Stanciu, mass media a fost bombardată de “Coaliția pentru familie”, unde prezentatoarea de radio și TV a anunțat predarea unei scrisori semnate de trei milioane de cetățeni pentru referendum.

Potrivit unui blogger Adevărul, semnăturile s-au adunat cu ajutorul unor tineri liceeni, care voiau să facă un ban. Aceștia stăteau la colț de stradă și abordau lumea care trecea prin zonă, solicitându-le semnături în acest sens. Cu asta își consumă cetățenii noștri timpul. Cu adunarea semnăturilor pentru a interzice ceva pentru care nu s-a spus nici un cuvânt până acum, pentru un lucru de care nimeni nu a îndrăznit să vorbească.

Chiar și acei tineri au ales (forțați sau manipulați) să facă voluntariat pentru această cauză, în loc să facă la un cămin de copii, să ajute familii defavorizate, care au nevoie de ajutorul persoanelor mai mult decât este nevoie de a fi schimbat un cuvânt din Constituție.

 

Teama pentru ceva ce nu înțelegem ocolește problemele de familie cu adevărat importante

Există și inițiative bune, cum ar fi locuinţe pentru familii, stimularea natalităţii, protecţia persoanelor vârstnice. Problema este că acestea au rămas doar la stadiu de inițiative. Totuși, nimic despre copii abandonați, orfani, nimic despre violența domestică. Coaliția pentru familie și cele trei milioane de semnatari au în vizor un singur lucru. Schimbarea unui CUVÂNT.

Din spatele acestor semnături, Liana Stanciu și o altă personalitate, Vlad Miriță din „Coaliția pentru familie” parcă îi și auzi cum urlă “ne opunem căsătoriilor gay!”. Dacă tot dau dovadă de atâta curaj (sau nu) poate ar fi bine să vină în fața oamenilor și să dezbată public acest subiect.

„Adulții căsătoriți, în comparație cu cei necăsătoriți, câștigă mai mult, sunt mai sănătoși fizic și emoțional, sunt mai fericiți, mai productivi, mai angajați social, beau și fumează mai puțin, trăiesc mai mult, au rate mai scăzute ale violenței domestice, găsesc viața a fi mai plină de semnificație și sens, cu impact pozitiv în sănătatea lor psihică”, se arată pe site-ul oficial.

Violența în școli nu va scădea modificând Constituția, violența în familii, de asemenea, nu va scădea odată cu aceasta modificare în Constituție. De câte cazuri de copii abandonați sau agresați care proveneau din familii homosexuale s-a auzit? De niciunul. Cuplurile de același sex care aleg să aibă un copil, fie prin mamă surogat, fie prin metoda adopției, mai mult ca sigur sunt niște persoane care își doresc foarte mult acel copil. Probleme de familie nu se nasc odată cu doi părinți de același sex. Însă lipsa toleranței naște conflicte. Cum cum am menționat mai sus, românii nu sunt pregătiți de o astfel de discuție. Chiar și pentru persoanele gay din România, subiectul este unul prea delicat.

 

Conotații politice

“Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie”, se arată pe site-ul oficial al coaliției.

Dezbaterea se amestecă parțial cu alegerile parlamentare. Cetățenii în frunte cu partidele deja confuze din punct de vedere ideologic, au ocazia să se afunde și mai mult în discuții contradictorii.

Ce se va schimba, de fapt, prin această dezbatere? Absolut nimic. Doar niște „tam-tam” prin mass-media prin care să ne demonstreze că oamenilor le este teamă și că homosexualii nu au și nici nu vor avea vreodată aceleași drepturi la noi în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.