Gazeta de Cluj va prezinta modul in care un baiat simplu de la tara, Mircea Hrudei a ajuns un “procuror de succes” pentru ca noapte de noapte si-a inchipuit ca ajunge Seful. Zi de zi Mircea Hrudei s-a bagat sub pielea cui trebuie, a lins pe cine trebuie, a arestat pe cine trebuie ca sa ajunga astazi simplu membru nebagat in seama al Rotary Cetatuie, unde se ocupa cu o “spaga” ieftina. Mircea Hrudei, seful DIICOT Cluj este de fapt seful unui grup infractional organizat care, sub aparenta aderarii la o asa zisa organizatie de binefacere numita Rotary Cetatuie, impreuna cu mai multi complici, printre care ii putem cita, in primul rand, pe Viorel Bunea, care este mana lui dreapta si care se asigura ca banii din chiria sediului DIICOT Cluj, bani ai statului roman, sa intre in buzunarul controversatului om de afaceri Gheorghe Terhes, cunoscut pentru faptul ca este un apropiat al lui Virgil Magureanu, primul director al SRI Romania. Mircea Hrudei este cunoscut pentru faptul ca manifesta slabiciuni in relatie cu persoanele de sex feminin si ca insasi nevasta sa ia fost prezentata de un cunoscut infractor, Toma Vasile Rus, caruia ii este foarte indatorat. De altfel, slabiciunile sexuale ale procurorului Mircea Hrudei i-au asigurat succesul pentru ca altfel raspunde la comenzile cui trebuie. Va prezentam conexiunile lui Mircea Hrudei cu un numar important de “personalitati” clujene care se remarca prin faptul ca ori au fost informatori ai Securitatii sau ale altor servicii secrete romanesti sau au fraudat statul roman copios.

 

In urma cu un an seful Directiei de Investigare a infractiunilor de Criminalitate  Organizata si Terorism, Serviciul Teritorial Cluj, Mircea Hrudei a fost acceptat in Rotary Cetatuie, alaturi de seful IPJ Cluj, Pacurar Ioan, cunoscut pentru faptul ca mai multe publicatii locale si centrale au scris despre obiceiurile sale (necurate). Procurorul Hrudei s-a remarcat printr-o serie de dosare trimise in instanta: Gazeta, Paszkany, Horia Ciorcila, Gicu Gansca si altii. In dosarul Gazeta rechizitoriul a fost respins datorita gravelor nereguli comise de procurorii Hrudei si Deritei, Arpad Paszkany a fost achitat, Horia Ciorcila si Gicu Gansca au fost trimisi in judecata de acelasi individ. Hrudei este un fost procuror la Parchetul de pe langa judecatoria Huedin, unde se ocupa cu numeroase furturi de lemne si alte lucruri legate de material lemnos, pana la avansarea sa la DIICOT Cluj. Mircea Hrudei este un apropiat al fostului comisar sef (r.) Toma Rus, cu care impartea bani si femei. Fiind un complexat, actuala lui sotie i-a fost prezentata de Toma Rus, judecatoarea Maria Hrudei de la Tribunalul Comercial Cluj. Mircea Hrudei a reusit marea performanta sa inchirieze pe banii nostri, ai boilor de contribuabili, sediul DIICOT Cluj, de pe strada Andrei Muresanu, 15, de la Terhes Gheorghe, asociatul colegului sau de sectie Rotary, Viorel Bunea. Pentru informarea cititorilor va aducem aminte ca numitul Viorel Bunea a fost asociat cu Horia Ciorcila, inculpatul Horia Ciorcila, in firma OmniConstruct, unde Horia Ciorcila a fost nevoit sa il dea afara pe Viorel Bunea, din cauza ca fura foarte mult. Ghinion. Fratele lui Viorel Bunea era militianul Gheorghe Bunea, fostul cadrul didactic la Scoala de subofiteri Cluj, pe care a si renovat-o frate-su Viorel Bunea.

 

Deci, ca sa recapitulam. Mircea Hrudei a obtinut pe banii contribuabilului un sediu de 72.000 de euro pe an chirie pentru DIICOT Cluj, de la Terhes Gheorghe, asociatul colegului lui de sectie Rotary, Bunea Viorel. Mircea Hrudei s-a razbunat pentru expulzarea lui Bunea Viorel din afacerea cu Horia Ciorcila, fabricandu-I acestuia dosar privind manipularea bursei. Nebunia lui Hrudei merge mai departe, el sperand sa ia locul ori lui Daniel Morar ori lui Codrut Olaru. De altfel, Hrudei in mediul intim, se lauda ca este cel mai bun procuror din Romania. Din cauza faptului ca Iulian Dascalu nu se prezinta la procesul lui Paszkany, unde a fost santajat sa se prezinte, Mircea Hrudei trebuie sa iasa la interval cu alte procese rasunatoare, insa problema lui este ca a fluierat prea mult timp in biserica si ca nimeni nu il mai tine in brate. Desi  si-ar dori sa fie procuror al anti-mafia s-ar putea sa ramana un procuror anti-part.

 

Jaradat

In 1993, Abdel Mohamed Hadi Rahman a fost arestat pentru fals intelectual si complicitate la contrabanda. Dupa ce a iesit din inchisoare si-a schimbat numele in Hadi Jaradat. Concret, Jaradat a fost inchis pentru ca a falsificat patru contracte de vanzare-cumparare si certificatele de inmatriculare. Dupa ce a iesit din puscarie, “noul” Jaradat si-a deschis Universitatea “Bogdan Voda”, unde, pana in 2003, fostul procuror general a Romaniei, Ilie Botos, a fost conferentiar si secretar stiintific, apoi Gheorghe Bunea, fostul consilier juridic al Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, a predat un curs la Facultatea de Drept a universitatii. De-a lungul timpului, la UBV au mai profesat Vasile Puscas, fost ministru si negociator-sef cu Uniunea Europeanã, Vasile Dancu, Emil Boc, Sabina Funar si Valer Suian, fost secretar general al PUNR. Presedintele Universitatii «Bogdan Voda» este Jaradat Mohammad, iar printre cunostintele lui Jaradat se numara Khaled Matar,fost asociat al sau, (condamnat in 2008 la sase ani de inchisoare), presupus a fi unul dintre membrii organizatiei teroriste Al-Queda. Ei au infiintat Universitatea «Romano-Araba» la Baia Mare.

Radu Taica si Mircea Pinte

Radu Taica este unul dintre actionarii proiectului imobiliar Arcada, care s-a realizat in zona Borhanci. Impreuna cu unul dintre partenerii sai constanti de afaceri, Mircea Pinte, s-a lansat in afaceri din anii ’90, cand printr-o firma de investitii au administrat o parte din  Fondului Roman de Investitii (FRI), adica banii rulati de Banca “Dacia Felix”. Firma respectiva se numea CIRO, iar cu aceasta societate a avut legaturi si milionarul clujean Sorin Dan, care face parte din TOP 300, Cei mai bogati romani. Intre timp, CIRO s-a transformat si, in momentul de fata, functioneaza sub denumirea de SAI Target Asset Management, o societate de brokeraj care actioneaza pe piata actiunilor si a tranzactiilor imobiliare. SAI este condusa de Pinte si Taica si figureaza printre actionarii de la Fimaro, iar actiunile fostei fabrici au fost preluate gradual de catre cei doi, care au ajuns sa o controleze.
Initial, pachetul majoritar la SC Arcada Houses era detinut de Taica, persoana care, initial, a aparut ca facand parte din actionariatul societatii Alianta Huedin, care a administrat majoritatea spatiilor comerciale ale Huedinului. In cadrul Arcada Houses, se regasea si sotia omului de afaceri Nicolae Badiu, patronul clinicii AsRo. Medica si al restaurantului de lux Sinaia, care poseda un procent de cinci la suta din actiuni, iar ultimul actionar era bistriteanul Liviu Sugar, fiul fostului protopop al Bistritei. Legaturile acestor doi oameni de afaceri cu membrii PNL Cluj mai poate fi facuta si pe urmatoarea filiera. La inceput, sediul temporar al celor de la Arcada se afla in Piata Unirii nr. 1, adica in cadrul fostului sediu al UFD Cluj, aflat in administrarea organizatiei municipale a PNL. Itele afacerii Arcada duc pana la Marius Ciurchea, un milionar in euro care detinea o parte din Banca Transilvania si pana la Ovidiu Sorin Blaga, un cunoscut de-al liberalului Horia Uioreanu. Pentru ca relatiile intre acesti oameni de afaceri sa fie cat mai stranse, Ciurchea este asociat cu deputatul PNL Cluj, Horia Uioreanu, iar cei doi au vandul Bancii Transilvania sediul din Piata Libertatii. Tot in componenta Arcada se regasea si Dan Medrea, care avea 10 procente din actiunile firmei, fiind, in acelasi timp, si administratorul Arcada Invest. Ciurchea este unul dintre fondatori Bancii Transilvania si este asociat cu omul de afaceri Nicolae Badiu. Cand la sefia CJ Cluj era liberalul Marius Nicoara, Badiu a reusit sa se implice in cadrul proiectelor Tetarom. El dezvolta proiecte hoteliere in parcurile industriale Tetarom I si II, iar, prin intermediul companiei CBC Development, Badiu deruleaza o investitie de 25 de milioane de euro pentru ridicarea unui centru integrat de business, Global Plaza, in parcul industrial Tetarom I. Cel mai recent scandal care se leaga de numele lui Badiu este cel al clujenilor care au cumparat case in complexul Europort, unde acesta este actionar, insa locuintele nu au fost racordate la gaz pana in iarna lui 2008, astfel ca oamenii au inghetat in apartamentele proapat cumparate. Gazeta de Cluj a prezentat pe larg acest caz in editiile trecute.

 Viorel Bunea

Membru cu vechime in cadrul Rotary Cetatuie, omul de afaceri Viorel Bunea este cercetat pentru braconaj. Cercetarile se efectueaza inca la Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, institutie condusa de Ioan Pacurar, care si el este membru al Rotary Cetatuie. Gheorghe Bunea, fratele rotaryanului, este profesor la Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan”, institutia la care una dintre firmele lui Viorel Bunea a prins un contract. Pacurar nu este singurul organ rotaryan de cercetare penala prieten cu Bunea. Prin intermediul unui om de legatura, Gheorghe Terhes, unul dintre partenerii de afaceri constanti al lui Bunea, DIICOT Cluj s-a capatuit cu un spatiu locativ. Lunar, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Serviciul Teritorial Cluj ii plateste lunar lui Terhes circa 4.000 de euro. Pentru acest sediu, DIICOT Cluj nu a facut licitatie, ci o incredintare directa.

Carmen Ionescu

Un alt membru al Rotary Cetatuie este Carmen Ionescu, directorul general al companiei Grandemar. De la aceasta societate clujeana, cei de la Bechtel au cumparat piatra de circa 10 milioane de euro. De asemenea, din exploatarile celor de la Grandemar, se alimenteaza cu piatra Antrepriza Reparatii si Lucrari Cluj, Build Corp Iasi, Complex Service Zalau, D.G.A.D.P. Zalau, Drum Construct S.R.L., Drumuri Orasenesti Oradea, R.A.D.P Cluj, Ruttrans, R.A.D.J Cluj, Tirrena Scavi S.p.A Italia, sucursala Cluj, etc. De asemenea, conform unor anchete publicate in Gazeta de Cluj, Grandemar SA a intrat in asociere prin participatiune, prin manevre dubioase, cu Primaria Poeni pentru exploatarea perimetrului Morlaca, din 2004, anul semnarii contractului. In urma neregulilor sesizate de reporterii Gazeta de Cluj, ANRM ar fi trebuit sa retraga licenta celor de la Grandemar, dar acest lucru nu s-a intamplat. De remarcat este ca aceasta societate detine monopolul carierelor de piatra din localitatea clujeana Poeni inca din anii ‘90.   

Ioan Pacurar, acuzat de bastinasii lui
Apahideanul Ioan Pacurar, seful Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, este un alt membru “de elita” al Rotary Cetatuie. De altfel, el nu este prea prieten cu cei din meleagurile sale natale. Primarul din Apahida, Ionel Farcas, l-a acuzat pe seful politiei ca se foloseste de functia pe care o detine pentru a-si favoriza tatal si fiul intr-un litigiu pe care il are cu mai multi concetateni. Primarul apahidean il mai acuza pe Pacurar ca nu ii lasa pe consatenii lui sa isi foloseasca terenurile pe care si le-au castigat in instanta. Ioan Pacurar a fost avansat inainte de termen in functia de comisar sef si anchetat chiar de ziua lui de oficialii din minister. Pentru nimic altceva decat pentru interventiile familiale. Seful politiei a trecut de la agonie la extaz in relatia cu superiorii lui. Uneori s-a inteles bine cu ei si a fost chiar dcorat de presedintele Traian Basescu, iar alteori a fost cercetat in diverse spete de sefii sai mai mari de la MAI si Inspectoratul General de Politie Rutiera. Unii agenti din subordinea lui Pacurar au sustinut la un moment dat ca au suferit de ultraj si au intrat in greva foamei pentru ca seful politiei nu au vrut sa recunoasca.

Caile Ferate Romania
Caile Ferate Private din Romania sunt si ele bine reprezentate in Rotary Cetatuie. Abuz in serviciu contra intereselor publice, reparatii care nu au avut loc, directori de societate fictivi, toate acestea sunt ingredientele ideale ale unui escrocherii pe bani statului de milioane de euro la care participa si rotaryana Claudia Urs. Asociata cu mai celebrii Calin Mitica, Sabo Emil si Alexandru Noaptes, Claudia Urs este urmarita penal intr-un dosar in care s-ar fi spalat milioane de euro. Calin Mitica, actionarul TFG, este celebru pentru ca a achizitionat locomotive si le-a vandut la statul roman la un pret de sapte ori mai mare fara sa le faca nimic.
Caratorul de mape a lui Stamatian, rotaryanul malpraxist

Asistentul prefectului Florin Stamatian si cel care ii cara mapele, Romeo Micu, este un alt rotaryan golan. Sfera lui de influenta ajunge pana la seful Institului de Medicina Legala Cluj, Marius Vartic, care l-a “ajutat” sa nu fie judecat de un caz de malpraxis. Astfel, desi pe masa de operatie a lui Romeo Micu a murit o mama si fiica sa in timpul procedurii de nastere, acesta a fost scos “basma curata” de sistemul relational de care beneficiaza. Suntem curiosi daca organizatia rotaryana accepta astfel de medici care au desfasurat operatiuni suspecte de malpraxis si care in loc sa ajuta oameni, ii “termina.”
Dan Nistor, expertul tepelor imobiliare
Un alt expert al tepelor date statului, Nistor Dan Calin, este si el rotaryan de seama. Desi a castigat o licitatie cu Consiliul Judetean Cluj pentru a construi Akademia Center, acesta a taraganat constructia. Astfel, nici mall nu s-a construit in centrul Clujului, dar nici in alt scop nu s-a folosit acest teren pentru acesti cativa ani. O alta problema majora a omului de afaceri este ca a anuntat ca a luat un credit de 30 de milioane de euro de la BCR-Erste pentru constructia mall-ului Akademia Center, insa proiectul nici macar nu a inceput bine si a fost oprit pentru intarzieri de trei ani. Suntem curiosi ce s-a intamplat cu acei bani si daca concernul bancar BCR-Erste sunt impacati cu gandul ca au finantat un proiect care nici nu s-a derulat si nici nu se va derula niciodata.

Caprarul penal, Ovidiu Spanu

Ovidiu Spanu face parte din “high-class-ul” penal al Clujului si in acelasi timp de Rotary Cetatuie. El este asociat cu cercetatul penal Viorel Bunea in Super Lactis. Veterinarul si-a lasat ocupatia de baza pentru a se apropria de lumea animala, respective de capre. El a devenit fabricant de branzeturi din lapte de capra. Spanu este prea smecher pentru a accesa fonduri europene asa ca a renuntat la aceasta posibilitate.

Altii
Liviu Barleanu, actionarul O.ME.P.S, este un alt rotaryan. Firma pe care o detine este reprezentanta locala a producatorului italian de cisterne si silozuri pentru uz industrial. O.M.E.P.S. este un furnizor principal al companiei americane Bechtel pentru constructia autostrazii Transilvania.

Dan Teodor Dutu apare pe listele Clubului Rotary Cetatuie ca secretar, insa pe listele Primariei Cluj-Napoca apare ca dator de ceva vreme deja. In 2005 a fost emisa o somatie pe numele sau pentru plata unor datorii, dispunandu-se pana la urma executarea silita a rotaryanului.

Voicu Oprean este directorul general al firmei Arobs, companie specializata in dezvoltarea de solutii software in domeniul GPS. Acesta a infiintat firma in urma cu zece ani, dupa ce s-a intors din Statele Unite. AROBS se clasa in 2008 pe locul cinci in Europa Centrala, din punctul de vedere al dezvoltarii inregistrate in ultimii cinci ani.

Adrian Matei este un artist plastic din Medias. Acesta a publicat si studii de semiotica si arhitectura medievala, fiind organizatorul a diferite tabere si activitati de creatie artistica pentru tineri. In 2001 a fost presedinte al Young Men’s Club Medias, devenind ulterior membru al Lions Club Medias.

Ioan Feraru este noul presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, filiala Cluj si face si el parte din Rotary Cetatuie.
Ioan Oroian, prorector la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara este un al membru din Rotary Cetatuie. Aproximativ 130.000 de lei are salariul rotaryanul.

8 COMENTARII

  1. ce fel de club este si asta ///numai la noi in Romania este plin de presupusi infractori s-u interlopi.Eu nu mai stiu ce sa cred…ROTARY,LIONS, ect sunt niste cluburi selecte ,in occident unde smecherasi nu prea au ce cauta dar la noi….ca la nimeni,altu!pacat ..foarte pacat.

  2. Daca la Gazeta nu contizezi prin contracte de publicitate iar afacerea ta merge bine si ti-ai creat in timp o imagine buna , au baietii grija de tine daca nu le dai partea , doar au trust serios de presa !!!

  3. Cunosc unele detalii din cele scrise aici si ma ingrozesc cat de delirant este acest articol. Nu credeam ca se poate merge atat de departe cu aberatiile. Unele legaturi sunt pur si simplu „construite”. Publicul poate chiar crede si injura „hotii” dar nu realizeaza cat de putrezi sunt acesti ziaristi care nuci nu se semneaza sa poti sa-i iei la intrebari. Un articol plin cu laturi. GAZETA de CLUJ…HAZNAUA de CLUJ

  4. Presa de cacat.
    Ziaristi puscariasi ies la produs.
    Le dai publicitate tac din gura.
    Nu le dai inventeaza si arunca laturi.
    Scrieti ma rahatilor ca nu va cumpara nimeni. Tot niste belitori din puscarie ramaneti. HEHEHE

  5. INtradevar si dupa ce au facut puscarie pentru ca fabricau povesti unor oameni de afaceri, acesti „ziaristi” se pare ca nu au reusit nici o reeducare. Incearca sa faca bani in acelasi fel. Cum probati cele scrise domnilor? Cum puteti iesi cu astfel de INVENTII? Sunteti doar niste baieti care fabuleaza si mai inseala cativa cumparatori sa citeasca o hartie reciclata in puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.