Ieri, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a început prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, la cele 5 facultăţi pe care le are în componenţă. Înscrierile au loc până în data de 22 iulie.

La nivel de licenţă, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, USAMV Cluj-Napoca pune la dispoziţia viitorilor studenţi 880 de locuri bugetate, din care 3 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, 677 de locuri cu taxă şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 locuri la buget, din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, şi 279 de locuri cu taxă.

Admiterea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15%, şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei – pentru care este necesar un eseu, care are o pondere de 10% din notă, precum şi activităţile de voluntariat depuse în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (n. red. – care se pot atesta cu o adeverinţă) şi care are au pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Următoarea perioadă de înscrieri pentru admitere va avea loc în toamnă, între 5 şi 9 septembrie.

Tot ieri au început înscrierile pentru admitere la UMF Cluj Napoca. Astfel, înscrierile se fac pentru Facultatea de Medicină (medicină, asistenţă medicală generală, alneofiziokinetoterapie şi recuperare, radiologie-imagistică), Facultatea de Medicină Dentară (medicină dentară, tehnică dentară) şi Facultatea de Farmacie (farmacie, nutriţie şi dietetică).

Potrivit unui comunicat al UMF Cluj, pentru anul universitar 2016-2017 au fost puse la dispoziţia candidaţilor un număr de 926 de locuri, dintre care 600 de locuri bugetate şi 326 de locuri cu taxă.

„Examenul de admitere se susţine prin probă scrisă, în limba română. Concursul se desfăşoară după sistemul ‘grilă’ – întrebări cu răspunsuri multiopţionale. Durata probei este de 2 ore”, se arată în anunțul UMF.

Perioada de înscriere este 18 – 22 iulie 2016. Înscrierea candidaţilor va fi asigurată de către un birou special creat în acest scop, care va funcţiona în perioada menţionată, în clădirea de pe strada Marinescu nr. 23, etajul I, între orele 8,00 şi 16,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.