În cadrul  programului de lucrări care vizează întreţinerea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul judeţean DJ 107P Gilău (DN1) – Someşu Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) au demarat şi se desfăşoară în ritm susţinut lucrări de întreţinere şi reparaţii care vizează un tronson cu o lungime totală de peste 44 de kilometri.

Lucrările constau în plombări cu emulsie şi plombări cu mixtură asfaltică. De asemenea, se execută lucrări de aşternere de covor asfaltic pe poduri. În prezent, se lucrează pe tronsonul de drum de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 22+000, însă lucrările vizează întregul tronson de drum judeţean până la kilometrul 44+000.

Consiliul Judeţean Cluj consideră foarte importantă întreţinerea şi îmbunătăţirea acestui drum judeţean care a avut de suferit din cauza calamităţilor şi a condiţiilor de relief. Drumul Județean 107P traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă nu numai din punct de vedere turistic, dar şi din punct de vedere istoric, social şi economic.

Lucrările se execută numai în condiţii meteorologice favorabile, iar calitatea lucrărilor este verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, entitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările sunt realizate în baza „Programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică a unor drumuri judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2016” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 180 din 22 iulie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.