Roxana Rostaş este o tânără în vârstă de 26 de ani, domiciliată în comuna clujeană Gilău, care face zilnic naveta la Cluj-Napoca, unde munceşte la o cofetărie. În dimineaţa zilei de luni, 5 septembrie, aceasta, în timp ce se îndrepta spre staţia de autobuz, a fost atacată de trei femei rome, pe strada Republicii, încasând mai multe lovituri în zona gurii, una dintre ele – susţine victima – fiind aplicată cu un obiect contondent, probabil un box metalic. Tânăra declară că a scăpat din încercuire prin fugă, refugiindu-se în mijlocul unor localnici care au chemat apoi, de urgenţă, poliţia.

 

Tânăra atacată, Roxana Rostaş – aflată într-un hal fără de hal, plină de sânge, luni dimineaţă, la sediul I.M.L. Cluj –  susţine că atacul care a avut loc în urmă cu doar câteva minute, în jurul orei 10.00, survenit din partea a trei femei de etnie romă ar fi avut ca mobil jaful. Este însoţită de tatăl şi mama ei, ambii teribil de îngrijoraţi de cele întâmplate, iar medicii legişti, îngrijoraţi de starea sănătăţii tinerei, i-au sfătuit ca înainte să se prezinte în faţa lor să o conducă de urgenţă la U.P.U. pentru primul ajutor şi explorările de specialitate necesare. Aceştia se conformează şi  parcurg cu toţii, pe jos, distanţa de circa o sută de metri ce desparte clădirea I.M.L. Cluj de cea a Unităţii de Primire a Urgenţelor lăsând-o pe fiica lor în grija medicilor. Apoi, în faţa U.P.U., mama tinerei ne-a declarat următoarele: „Cele trei au trecut doar strada şi au atacat-o pe fiica mea aproape în dreptul casei lor.  Au vrut să-i smulgă poşeta cu bani şi apoi celularul din mână, în timp ce fiica mea se străduia să alerteze poliţia, iar pentru că ea nu s-a lăsat jefuită i-au cărat câţiva pumni în faţă, unul chiar cu un fel de box metalic. Din fericire fata a reuşit să scape prin fugă şi a ajuns la nişte oameni care au spălat-o de sânge, i-au dat să bea apă şi au chemat apoi poliţia. Culmea obrăzniciei – am aflat după aceea – în timp ce o băteau, cele trei îi spuneau fetei mele să nu strige. Noi eram în oraş, astfel că n-am putut interveni în niciun fel şi am aflat ce se petrecuse de la oamenii care au anunţat poliţia. Acum am venit la Cluj să facem ce trebuie pentru ca legea să-şi facă datoria”. Referitor la autori, părinţii tinerei afirmă că o ştiu din vedere doar pe una din atacatoare, originară din Botoşani şi stabilită în Gilău prin căsătorie, hoaţă de buzunare specializată, despre care spun că ar avea mai multe dosare penale în Occident. Între timp, tânăra este mutată cu o targă la o clinică apropiată pentru alte consultaţii de specialitate, iar noi ne dăm întâlnire pentru a doua zi, când cei trei se vor prezenta din nou la I.M.L. pentru obţinerea unui certificat medico-legal. A doua zi, marţi 6 septembrie, Roxana se întoarce la I.M.L. Spune, în clipa când intră în cabinet, că se simte rău deoarece în ziua precedentă a înghiţit mult sânge. Se întoarce după câteva minute cu un certificat medico-legal în care medicii i-au recomandat între cinci şi şase zile de îngrijiri medicale.

Punctul de vedere al reprezentanţilor poliţiei este totuşi puţin diferit de cel al victimei şi familiei sale, afirmând că protagonistele incidentului se cunosc între ele. “La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 11:00, Poliţia fost sesizată să intervină pe raza localităţii Gilău pentru aplanarea unui conflict.La faţa locului au fost identificate patru femei, una dintre acestea reclamând faptul că a fost agresată de celelalte, pe fondul unei situaţii conflictuale mai vechi. În cauză au fost oferite îndrumări legale în vederea obţinerii unui certificat medico-legal şi depunerii unei plângeri pentru continuarea cercetărilor”, a declarat, pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.