Andreea Mariana Gabor este o femeie aşezată, la casa ei, cu un copil de şcoală în satul clujean Cara, comuna Cojocna. Povesteşte, pe coridoarele I.M.L. Cluj, că a ajuns să se teamă deja pentru viaţa ei şi a familiei din cauză că a atras ura unui elev-problemă din sat, membru al unei familii de recidivişti care intră şi ies din puşcărie ca dintr-o staţiune balneară. Iar când tânărul i-a spus, după ce-a bătut-o, zilele trecute, că visul său este să ajungă criminal în serie, femeia s-a pierdut cu totul şi s-a hotărât să prezinte cazul său autorităţilor.

 

Femeia vorbeşte la telefon din minut în minut acasă, la Cara, cu fiul său, ca să-l întrebe dacă n-a fost cumva atacat de Saul, un elev repetent din sat, în vârstă de 16 ani, care-l ameninţase cu moartea deunăzi şi pe băiat. Mărturiseşte, înspăimântată, că vineri 24 februarie, după-amiază, a încasat o bătaie de la  acest Saul.  Nu s-a răbdat şi-l apostrofase pe uliţa satului deoarece acesta a spart tabla clasei, cu un clopoţel aruncat spre capul unei colege. „Tocmai se întorcea de la şedinţa cu părinţii colegilor lui de clasă. Aceştia veniseră cu mic, cu mare, ca să-i ceară dirigintei să-l potolească într-un fel, iar când am venit şi i-am zis şi eu acelaşi lucru, parcă a înnebunit de furie şi a sărit la mine. M-a pocnit cât ai zice peşte, provocându-mi o rană la buză şi mai multe vânătăi pe mâini, după care s-a îndreptat spre casă, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Dar nu înainte de a-mi spune, demonstrativ, că el e un viitor criminal în serie, iar femeilor care asistau la incident că le va lua pe fiecare la rând şi se va răzbuna”. Andreea Gabor este invitată în cabinetul de consultaţii şi se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri medicale. Părăseşte apoi, îngândurată, sediul instituţiei, dar nu înainte de a promite solemn că se va lupta cu orice preţ pentru liniştea sa şi a familiei sale.

Contactat, inspectorul general şef al I.S.J, Cluj, prof. Valentin Cuibus ne-a declarat următoarele: „Incidentul violent s-a petrecut în afara şcolii, de aceea şcoala n-a început o cercetare în acest caz, totul intrând în competenţa poliţiei, care i-a deschis, după câte am înţeles, dosar penal. Însă, în cazul acestui copil situaţia este, într-adevăr dramatică, pentru că familia nu este receptivă la sesizările şcolii, iar acesta se află încă în învăţământ obligatoriu de zece clase, motiv pentru care nu poate fi exmatriculat. Cât despre tabla spartă, părinţii lui vor plăti pagubele, conform regulamentului de ordine interioară, dar viitorul nu se întrevede prea optimist, familia nefiind, aşa cum vă spuneam, cooperantă”.


La data de 28.02.2017 a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal. În fapt, persoana vătămată, o femeie, în vârstă de 32 de ani, din Cara, a sesizat faptul că, la data de 24 februarie a.c., în urma unei dispute verbale, a fost agresată de un tânăr, de 16 ani, din aceeaşi localitate. Cercetările continuă pentru lămurirea aspectelor sesizate şi luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.