O femeie din Australia a reușit să păcălească moartea de trei ori, în ultimele luni. Julia Monaco, în vârstă de 26 de ani, se afla la cumpărături într-un mall din Barcelona atunci o mașină a intrat în mulțime, pe La Rambla, cauzând moartea a 14 persoane și rănirea 140, informează The Daily Mail.

În iunie, tânăra a avut norocul de-a se afla în metroul din Londra atunci când teroriștii islamiști au intrat cu o mașină în pietonii de pe London Bridge. Câteva zile mai târziu, se afla în apropiere de Catedrala Notre Dame, când a fost înjunghiat un polițist.

„Nu simt că vreau să plec acasă. Simt că vreau să rămân aici și nu îi voi lăsa pe ei, oricine ar fi, să câștig. Într-o fracțiune de secundă, totul s-a schimbat și toată lumea a intrat în panică, alergau ca să-și salveze viața, plângând și țipând”, a spus ea.

14 oameni au murit, iar aproximativ 130 au fost răniți, între care și patru români, într-un atac cu o furgonetă, la Barcelona. Mașina a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla, cu peste 80 de kilometri la oră. Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de „soldaţi ai Statului Islamic”. Un alt atac a fost dejucat, câteva ore mai târziu, la Cambrils, iar autoritățile au împușcat cinci teroriști, care aveau asupra lor centuri cu explozibil.

Agenția Centrală de Informații (CIA) a a avertizat autoritățile catalane, în urmă cu două luni, că Barcelona și, în special zona La Rambla, ar putea fi țină a jihadiștilor. Potrivit agenției americane de informații, oraşul era o ţintă evidentă după atentatele în alte oraşe europene majore precum Paris, Londra şi Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.