Chiar daca judecatorul a decis cu cateva termene in urma ramanerea “la secret” a dosarului de trafic de persoane supranumit “Nana”, tinerele care lucrau la clubul de noapte au depus marturie si au facut deliciul publicului de pe holurile Tribunalului. Una dintre acestea chiar a izbucnit in plans, dupa ce a fost amenintata ca impotriva ei procurorul ar putea deschide un dosar pentru marturie mincinoasa.

La ultimul termen al dosarului „Nana Club” au depus marturie sapte tinere care, spre deosebire de celelalte audiate insinte, nu emit de acaesta data pretentii materiale. In sala presa nu a avut acces, insa, conform oradecluj.ro, audierea cea mai interesanta a fost cea a martorei Andra Lazar. Aceasta a iesit din sala de judecata plangand si indreptandu-se spre colegele ei. Conform celor de la fata locului, starea emotionala a fetei a fost data de declaratiile procurorului de caz, care o amenintase ca ii va intenta un proces pentru marturie mincinosa. Potrivit oradecluj.ro judecatoarea a intrebat-o pe Andra Lazar unele aspecte delicate, cum ar fi cu cine s-a intalnit, cu cine a facut sex, ce sume de bani a primit drept rasplata si unde a trebuit sa se deplaseze, insa aceasta nu isi mai putea aminti totul. O sa le spun si cu cine m-am… Acum nu mai pot pleca din tara. Nu stiu ce am declarat atunci. Acum le-am spus adevarul!”, ar fi spus aceasta colegelor sale. La scut timp dupa aceea, la insistentele avocatei sale pe langa judecator, acesteia i.a mai fost incuviinsat sa mai dea o declaratie, care de data asta fusese si pe placul procurorului, in sensul ca se potrivea cu declaratia data in faza de urmarire penala. Printre aspectele relatate de catre tanara, se pare ca a iesit la iveala si modul in care acasta ii cunoscuse pe diversi oameni importanti din Cluj, printre care si pe deputatul Petru Calian cu care a petrecut o noapte la hotel. Un alt eveniment mai putin intalnit pe holurile instantelor de judecata a fost micul incident suferit de catre o alta martora, care, iesind de la o tigara din curtea interioara, s-a lovit la cap si a avut nevoie de cateva momente pentru a-si opri sangee care ii curgea. Ultima fata audiata a iesit din sala de judecata abia pe la orele 19.00.

Acuzata de trafic de persoane si prostitutie, intr-un club cu clientela VIP

Dosarul in care Natalia Horje, fosta Strechi, este acuzata de trafic de persoane se afla pe rolul Tribunalului Cluj de o buna perioada de timp, insa pana nu de mult declaratiile interesante intarziau sa apara.  In rechizitoriul intocmit de catre procurori se arata faptul ca “Nichifor Corneliu Marius si Strechi Natalia recruteaza tinere, minore, pentru a se prostitua. Tinerii intretin relatii sexuale cu diferiti clienti ai barului in schimbul sumelor incasate de Strechi. Intre 2004 si 2005, administratorul Nana Club (Natalia Strechi, n.red) a recrutat patru fete, pentru a practica prostitutia, prin intermediul lui Grigore Dorian, de pe urma plasarii fetelor obtinand 300 de dolari lunar pentru firma sa. Incepand cu 2004, Strechi a organizat un bordel clandestin care functiona in incinta barului. Aceasta a organizat un grup care se ocupa de administrarea activitatilor de prostitutie. In cadrul grupului, fiecare dintre membri are anumite atributii, unii racoland tinere, majoritatea minore, sub pretextul angajarii lor ca dansatoare, iar altii intermediind legatura dintre tinere care fie ofera servicii sexuale fie sunt obligate sa faca acest lucru. Accesul in bar se face pe baza recomandarii unuia dintre clientii mai vechi si utilizarea unei parole care se schimba saptamanal”, arata procurorii in rechizitoriul intocmit. Tot in rechizitoriu se face referire, intr-un mod mai mult sau mai putin comic, la modul in care Natalia Strechi reusea sa se impuna in fata tinerelor pentru a le convinge sa practice prostitutia.

“Treptat, invinuita a actionat pentru a dobandi autoritate asupra tinerelor, a le afla punctele vulnerabile si a le crea dependente, prin incurajarea consumului de alcool. Cu cat consumau mai mult alcool, cu atat sumele castigate erau mai mari. Au fost, de asemenea, situatii in care anumitor tinere le-au fost oferite de catre invinuita Horja Natalia diferite pastile. Abuzand de autoritatea astfel obtinuta, invinuita le cerea tinerelor sa iasa cu clientii pentru a intretine relatii sexuale, contra cost. In cazul in care tinerele refuzau, invinuita Horja Natalia le manipula prin inducerea unor sentimente de vinovatie”, arata rechizitoriul modul in care Strechi se folosea de tinerele traficate.

Personalitatile care au trecut pe la club, insa nu si pe la instanta

Conform partilor implicate, atat Sorin Dan, patronul hotelui City Plaza, precum si altii sunt amintiti in acest dosar. Martora S. S. – Madalina, sustinea in fata procurorilor ca, Sorin Dan si Mircea Buteanu, patronul clubului Diesel Club, se numarau printre clientii fideli ai clubului si cunoscuti ai patroanei, Natalia Strechi. „Printre clientii care frecventau “Nana Club” pot sa amintesc pe Mircea Buteanu, patronul de la Club Diesel, un alt client era Danci Dan, despre care stiu ca era director Orange, un domn de aproximativ 45 de ani pe nume Sorin, care stiu ca este patron la City Plaza”, spune S. S. – Madalina, una dintre fetele care se pare ca au practicat prostitutia la „Nana”. Un client al acestui local, Mircea Schmidt, sustine ca si unul dintre membrii fondatori ai Bancii “Transilvania”, grupului Astral si Imofinance s-a distrat pe str. Baba Novac.
 „Sorin Ghite mi-a spus ca doreste sa se distreze cu niste fete, dar nu stiu daca aceasta intalnire necesita obligativitatea fetelor de a intretine relatii sexuale cu acestia. Eu, personal, am solicitat Nataliei de cateva ori sa-mi faciliteze intalnirea in diverse ocazii cu unele dintre fete din Nana Club, cu care, ulterior, am intretinut relatii sexuale”, declara Schmidt.
 
Printre cei care au trecut pragul barului se mai numara nepotul lui Silviu Prigoana, Daniel Prigoana, patronul firmei de materiale de constructii Sanvel, Gabriel Silvesan, fiul patronului de la Hotel “Rimini”, Andrei Fatol, unul dintre administratorii clubului “Obsession”, Carol Lang, arhitectul Marius Ardelean, autorul contestatului proiect „Pellicer” de la Olympia Business Center de pe Dorobantilor, rusul Sergey Pashanin, directorul general adjunct al combinatul Mechel, comisarul sef al IPJ Cluj, Ciorba Zaharia, sau cantaretul Tudor Chirila.

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.