Am atâtea ore, am încercat să ajut să mobilizăm oameni şi vă spun că nu poţi să scoţi 30.000 de oameni până la ora 16.00, când lumea nici nu a ajuns să se uite la ştiri, decât dacă ai nişte nuclee strategice pe Facebook. Dar cine a investit în ele? Cine a ajuns la ora asta să fie cel mai mare investitor în presă? Firme ale serviciilor secrete care au pe faţă acţiuni în presa mare. De aceea presa mare nu îşi face public „ownershipul“; nu ştim nimic despre acţionariatul unor nume precum Hotnews sau ziare.com, a declarat Alina Mungiu Pippidi într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

Depinde foarte mult. În prima zi nu am absolut nicio îndoială că i-au mobilizat diferiţi oameni din servicii care controlează locuri strategice pe internet. Prima zi e cea în care în patru ore s-au mobilizat 30.000 de oameni. După aceea, când au fost jumătate de milion de oameni, i-a mobilizat presa, i-a mobilizat indignarea. Acea mare majoritate de oameni a ieşit spontan pentru că au fost absolut indignaţi de ceea ce se întâmplă. Cum ar fi ieşit şi acum dacă era iminent dacă o dă afară pe Kovesi şi dacă nu era scandalul ăsta foarte mare de la Ploieşti. În momentul în care e o cauză simplă şi e clar că o să câştige infractorii şi nu cei care, chiar dacă au făcut greşeli, au încercat cât de cât să facă ceva, lumea se mobilizează. Pe de altă parte, dovezile că există grupuri ce nu sunt în regulă au devenit din ce în ce mai clare. Tot grupul ăsta de jurnalişti de la Roşia Montană, care au ajuns să fie mult mai anti-PSD şi mai justiţiari decât mine, nu a ajuns aşa prin convertire. Există vreun tâmpit care crede că după 25 de ani în care ai fost ziarist corupt ajungi în lupta anticorupţie? Hai să fim serioşi. Cineva îi plăteşte pe oamenii ăştia, care pe vremuri lucrau pe la Udrea şi acum lucrează în lupta pro-justiţie. Lumea chiar nu îşi pune întrebarea cum ne demasca Mălin Bot la Roşia Montană că ne plăteşte Soros, iar azi e el în fruntea noastră? , a mai afirmat Mungiu.

”Există vreun tâmpit care crede că după 25 de ani în care ai fost ziarist corupt ajungi în lupta anticorupţie? Hai să fim serioşi”. Afirmația tăioasă aparține politologului Alina Mungiu, într-un interviu pentru presa ieșeană, în care mai vorbește despre mecanismele prin care serviciile secrete scot lumea-n stradă la proteste, în cadrul unor manifestări așa-zis spontane, scrie Inpolitics.

Comentînd, astfel, momentul declanșării primelor mari proteste de după venirea la putere a PSD, Mungiu spune, în Ziarul de iași, că acestea au fost opera serviciilor:

”În prima zi nu am absolut nicio îndoială că i-au mobilizat diferiţi oameni din servicii care controlează locuri strategice pe internet. Prima zi e cea în care în patru ore s-au mobilizat 30.000 de oameni. După aceea, când au fost jumătate de milion de oameni, i-a mobilizat presa, i-a mobilizat indignarea. Acea mare majoritate de oameni a ieşit spontan pentru că au fost absolut indignaţi de ceea ce se întâmplă. Cum ar fi ieşit şi acum dacă era iminent dacă o dă afară pe Kovesi şi dacă nu era scandalul ăsta foarte mare de la Ploieşti. În momentul în care e o cauză simplă şi e clar că o să câştige infractorii şi nu cei care, chiar dacă au făcut greşeli, au încercat cât de cât să facă ceva, lumea se mobilizează. Pe de altă parte, dovezile că există grupuri ce nu sunt în regulă au devenit din ce în ce mai clare. Tot grupul ăsta de jurnalişti de la Roşia Montană, care au ajuns să fie mult mai anti-PSD şi mai justiţiari decât mine, nu a ajuns aşa prin convertire. Există vreun tâmpit care crede că după 25 de ani în care ai fost ziarist corupt ajungi în lupta anticorupţie? Hai să fim serioşi. Cineva îi plăteşte pe oamenii ăştia, care pe vremuri lucrau pe la Udrea şi acum lucrează în lupta pro-justiţie. Lumea chiar nu îşi pune întrebarea cum ne demasca Mălin Bot la Roşia Montană că ne plăteşte Soros, iar azi e el în fruntea noastră? ”

Interesant de punctat, politologul spune în clar, despre implicarea serviciilor, că nu e vorba de opinie, ci de informație:

”Nu sunt de părere, o ştiu. Este cu totul imposibil. Am atâtea ore, am încercat să ajut să mobilizăm oameni şi vă spun că nu poţi să scoţi 30.000 de oameni până la ora 16.00, când lumea nici nu a ajuns să se uite la ştiri, decât dacă ai nişte nuclee strategice pe Facebook. Dar cine a investit în ele? Cine a ajuns la ora asta să fie cel mai mare investitor în presă? Firme ale serviciilor secrete care au pe faţă acţiuni în presa mare. De aceea presa mare nu îşi face public „ownershipul“; nu ştim nimic despre acţionariatul unor nume precum Hotnews sau ziare.com”.

Sursa: flux24.ro.

2 COMENTARII

  1. Si daca suntem impotriva psd nu inseamna ca ne conduce Malin Bot care este un exaltat intradevar.Dar mai lasati-ne cu manupularile astea d-na Pipidi ,este ceea ce incercati d-stra acum.Soros,stat paralel bla.bla….Bot este unul care isi face publicitate personal,dar nici noi nu punem „botul” la Madam Pipidi.

  2. Doamna Pipidi nu a inteles inca cat de puternica este legatura invizibila intre tinerii din societatea de astazi… in Cluj a fost de ajuns ca un elev sa se planga pe o retea ca este persecutat de directorul scolii pentru ca pana la sfarsitul zilei sa aiba deja un grup de 3000 (!) de sustinatori in petitia sa !! Bias-ul eicognitiv ii spune ca pentru a lua atitudine trebuie sa fi platit sau manipulat de cineva. Ca nu poti gandi si exprima liber revolta decat daca te influenteaza cineva pasamite mai destept… Fals ! Noua generatie si-a schimbat gandirea.
    Nu ma astept sa inteleaga aceste miscari sociale nici o persoana care a trait in comunism chiar si pentru o zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.