Aflați la prima achiziție imobiliară, mulți tineri simt o presiune la momentul luării deciziei cu privire la spațiul locativ în posesia cărora vor intra cu ajutorul unui credit imobiliar. Valoarea globală a proprietății rămâne, pentru mulți, un aspect care condiționează achiziționarea unei garsoniere, cu atât mai mult cu cât poziționarea și facilitățile oferite de zona în care este situat imobilul pot contribui la creșterea prețului de achiziție.

De fapt, există o varietate de opțiuni interesante pentru a intra în posesia unor garsoniere de vanzare  in Bucuresti la prețuri rezonabile fără a face abuz de suma maximă pe care o putem obține printr-un credit bancar. În multe dintre cazuri, agenții imobiliari își consiliază clienții în alegerea unor imobile situate în ansamblurile rezidențiale din București nu mai vechi de doi ani, deoarece acestea permit achiziționarea unui loc de parcare odată cu imobilul, oferind și locuri de joacă și spații verzi pentru copii.

Potrivit Premier Imobiliare, garsonierele din ansamblurile rezidențiale din zona de Sud au fost la mare căutare în rândul studenților și cuplurilor fără copii.

Deși programul Prima Casă s-a adresat unui public larg, se pare că cele mai noi garsoniere construite in ansambluri rezidentiale din Bucuresti au satisfăcut cerințele unui public consumator tânăr, care pune preț pe finisaje moderne, amenajări de lux și amplasamente ofertante. După cum rezultă, miza unui cuplu tânăr este să investească puțin (spre deloc) în imobilul achiziționat, dorind să se bucure de un confort sporit încă de la predarea la cheie a imobilului.

Și, totuși, care sunt motivele pentru care vânzările garsonierelor s-au triplat față de aceeași perioada a anului trecut?

Mobilare completă și amenajări în tendințe

Mobilierul este un aspect important al oricărei locuințe, în special a celor de dimensiuni reduse, cum sunt garsonierele. Faptul că noile ansambluri rezidențiale au pus la dispoziția celor interesați garsoniere amenajate în tendințe, în așa fel încât spațiul să fie optimizat în ciuda dimensiunii reale, a fost un plus atât pentru agențiile imobiliare, cât și pentru cumpărătorii care, astfel, au fost degrevați de nevoia mobilării costisitoare a garsonierei.

Finisaje atent alese, gândite pentru optimizarea spațiului disponibil

În timp ce apartamentele cu două și trei camere din noile ansambluri rezidențiale dispun de spații generoase, astfel că amenajarea nu trebuie supusă atenției la detalii, în cazul garsonierelor se pune problema optimizării spațiului disponibil. Astfel, garsonierele noi, de până în doi ani, sunt supuse unor amenajări care dau volum interiorului atât în cazul bucătăriilor, proiectate open space, dar și în cazul camerei de zi și băii. În majoritatea cazurilor, pentru interioarele garsonierelor s-a ales o culoare neutră la elementele importante, precum parchetul, pereții și mobilierul. Ca să vă formați o idee, s-au ales nuanțe precum cea a modelului de parchet stratificat Solidfloor Nordic sau Krakatao, dar și lavabilă din colețiile Earth & Sand, așa cum observăm la brandurile mari, de tipul Ceresit.

lucru care a sporit iluzia volumului și a atras atenția celor care erau interesați de o locuința cochetă, dar nu limitată ca dimensiune.

Spațiile verzi și aleile iluminate, un atu al noilor ansambluri rezidențiale

Deși pun la dispoziția locatarilor spații verzi și alei iluminate, noile ansambluri rezidențiale nu au crescut valoarea proprietăților. Dezvoltatorii, în marea lor majoritate, s-au asigurat că oferă o protecție naturală împotriva temperaturilor extreme din iarnă și vară, ceea ce îi ajută pe bucureștenii care achiziționează garsoniere să păstreze temperaturile optime în interior fără pierderi sau exces de căldură.

Poziționare elitistă și acces rapid la stații de metrou

În timp ce prețul rămâne cel mai important criteriu pe baza căruia se decide achiziționarea unei garsoniere dintr-un ansamblu rezidențial din București, poziționarea imobilului se situează pe locul secund în rândul cumpărătorilor. Amplasamentul trebuie să le permită noilor locatari să ajungă în timp optim dintr-un Sector într-altul al Capitalei, ajutându-i să petreacă mai puțîn timp în trafic. Pe lângă acest aspect, multe persoane evocă și importanța modului în care munincipalitatea se îngrijește de Sector, cât de mult se investește în infrastructură (pasaje etc) și educație, respectiv sănătate în acest areal.

Garsonierele din noile ansambluri rezidențiale constituie o opțiune principală de achiziție pentru tinerii care se află la prima investiție imobiliară, datorită faptului că oferă mai mult decât strictul necesar la un preț rezonabil. În acest fel, cumpărătorii nu trebuie să își blocheze bugetele în vederea achitării creditului, în timp ce noile garsoniere din ansamblurile rezidențiale din zona de Sud le pune la dispoziție un set de facilități ce echivalează cu spațiile locative de dimensiuni mai mari. Bucătăriile open-space și amenajările în nuanțe neutre fac din aceste garsoniere cu vedere la spații verzi o locație predilectă pentru un nou început.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.