Primăria Cluj-Napoca dorește să investească peste 21,5 milioane euro (101.503.160 lei) pentru a moderniza depoul de tramvaie din capătul zonei industriale a orașului.

Consilierii locali vor aproba vineri, în ședință extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru obiectul de investiții “modernizare depou tramvaie strada Grigore Ignat” din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit municipalității, se propun lucrări de modernizare a infrastructurii din depoul de tramvaie, adaptarea funcțiunilor și fluxurilor de serviciu din cadrul depoului la necesitățile materialului rulant pentru care a fost realizată investiția de bază privind achiziția de tramvaie precum și a celor rămase în serviciu.

Obiectivul Primăriei municipiului Cluj-Napoca este îmbunătățirea operării flotei, reducerea costurilor de mentenanță prin înlocuirea strategică a materialului rulant și îmbunătățirea infrastructurii utilizată pentru prestarea serviciului de transport public de călători. Urmărim îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor săi de parcurs, transferal către acestea de la transportul privat cu autoturisme. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic și ai timpilor de parcurs față de utilizarea transportului public”, se arată în proiectul de hotărâre.

Investiția a fost calculată la 101,5 milioane lei, adică peste 21 de milioane euro, prin acești bani urmând să se realizeze modernizarea halelelor, construirea unei noi clădiri pentru dispeceratul Companiei de Transport Public, modernizarea spațiului de garare a tramvaielor și înlocuirea întreagii căi de rulare a tramvaielor.  

Banii urmează să vin în proporție de 85% de la UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% din bugetul de stat iar 2% din vistieria proprie a municipiului.

Anul trecut, CTP Cluj-Napoca SA a estimat veniturile totale bugetate în anul 2018 de 142,5 milioane lei, din care veniturile din transportul de călători se ridică la suma de 127,3 milioane lei.

Lucrările ar urma să se desfășoare în 48 de luni între martie 2019 și februarie 2023, fiind realizate prin fonduri europene.

Pe lângă acestea, Primăria Cluj-Napoca a precizat deja că a demarat procedura de achiziţie a 22 de tramvaie (227 milioane lei) şi 50 de troleibuze (116 milioane lei) pe fonduri europene. Tot din fonduri europene ar urma să se achiziţioneze şi 19 autobuze electrice în valoare de 54 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.