Staţia CTP Bucium, de la Colina, unde tânărul arhitect a fost pocnit de un individul drogat

Tânărul se distinge imediat, în cenuşiul sălii de aşteptare a I.M.L.Cluj, prin înfăţişarea sa artistică, trădând clasă şi estetism. Poartă mănuşi fine de piele în mână, haine elegante şi pare coborât direct din paginile scrierilor lui Oscar Wilde. Aflu de la acesta că e de profesie arhitect şi a avut ghinionul să se afle, luni 18 martie, pe la ora 22.00 în staţia C.T.P. Bucium, de lângă „Colina”, când a fost atacat şi pus la pămnt din doi pumni, de un ins pare-se drogat! El spune că individul a fost imobilizat rapid de poliţie şi de călători, după ce respectivul urcase în autobuz şi şoferul a refuzat să mai pornească în cursă!

Bărbatul, un ins de o meticulozitate exacerbată, este atent la toate formalităţile pe care trebuie să le efectueze ca să fie supus consultului din cabinetul I.M.L.Cluj. Părea pierdut cu totul, evident neobişnuit cu noua sa postură, fiind îndrumat îndeaproape de către personalul instituţiei… Nu cunoaşte însă încă un lucru esenţial, acela că plata certificatului medical nu poate fi făcută cu cardul, aşa că după ce este înştiinţat dispare pentru câteva ore. Se întoarce la consult doar cu câteva minute înainte de sfârşitul programului şi îndeplineşte formalităţile necesare cu aceeaşi meticulozitate pe care i-o remarcasem iniţial. Chestionat asupra întâmplării care l-a adus la I.M.L. omul – cu fruntea acoperită de un bandaj uriaş şi falca umflată – mărturiseşte, binevoitor, dar cu destulă dificultate: „Mă aflam, aseară, în staţia CTP ca să prind ultimul sau penultimul autobuz spre Floreşti. Deodată a apărut un drogat, care s-a oprit brusc în faţa mea. Se mişca de-a dreptul cu încetinitorul, de aceea nu am intrat în panică în momentul când s-a oprit, oarecum mirat, în faţa mea. Însă n-am apucat să mă dumiresc ce face că mi-a şi ars fulgerător o „dublă”, în figură, punându-mă jos şi umplându-mă instantaneu de sângele ce-mi ţâşnea din arcada spartă! Apoi a urcat în autobuzul care oprise deja în staţie şi se pregătea să plece… Am avut noroc cu şoferul şi călătorii, care l-au reţinut până la sosirea urgentă a poliţiei. Al cărei sediu – după cum probabil ştiţi –  se află la nici 100 de metri de locul respectiv. Apoi, în timp ce eu eram dus la spital cu ambulanţa, poliţiştii l-au dus şi ei pe individ la secţie. Chiar sunt curios să aflu acum cine ar putea fi individul respectiv, deoarece nu l-am mai văzut în viaţa mea”… Tânărul arhitect este poftit curând în cabinetul de consultaţii şi se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat peste o săptămână de îngrijiri medicale. Apoi, cu acelaşi aer distins se retrage, urcând lent scările ce duc spre ieşirea din instituţie.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Luni seară, în staţia C.T.P. “Bucium” din Mănăştur a avut loc un conflict spontan între două persoane, soldată cu agresarea uneia dintre ele. Aceasta nu a depus deocamdată plângere iar poliţiştii s-au autosesizat sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Victima are 90 de zile la dispoziţie pentru a depune plângere penală”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.