Echipa avocaţilor clujeni a devenit vicecampiona mondiala la fotbal

 Desfaşurat in perioada 1-10 iunie 2012, Campiontul Mondial de Fotbal al Avocaţilor a avut loc la Rovinj, in Croaţia, şi echipa Romaniei a facut din nou un tur de furţa, oprindu-se abia in finala. Dintr-un numpar total de 40 de echipe, avocaţii de la Dacia Felix Cluj au fost incoronaţi vicecampioni mondiali, fiind echipa cu cel mai bun golaveraj, cel mai bun atac dar şi cea mai buna aparare.

Daca la campionatul european de fotbal al avocaţilor desfaşurat anul trecut la Benidorm, Spania, echipa condusa de avocatul Calin Budişan (capitan) a obţinut locul al şaselea dintr-un numar de 28 de echipe din 14 ţari, in acest an avocaţii romani au batut tot pana in finala unde au paierdut in faţa reprezentanei Braziliei.  Avandu-l ca antrenor principal pe Calin Budişan şi ca antrenori secunzi pe Truşca Adrian, Herţeg Radu şi Bochis Traian, echipa Dacia Felix Cluj a defilat prin grupe, invingand la zero toate echipele pe care le-a intalnit pana in ultimul act. Daca la europenele de anul trecut echipa termina grupele ne invinsa şi cu un golaveraj de 16n goluri date şi niciunul primit, de aceasta data avocaţii s-au autodepaşit şi au aterminat grupa cu un golaveraj de 17 la 0.  Prima victima a Daciei Felix Cluj a fost echipa Canadei, care a suferit o infrangere usturatoare cu scorul de 8 la 0. Porniţi ca favoriţi la caştigarea titlului, italienilor de la Lawyers Milano nu le-a putut veni sa creada dupa ce au pierdut in faţa clujenilor cu scorul de 5 la 0. Dupa ce i-au depaşit pe avocaţii algerieni cu scorul de 4 la 0, echipa Dacia Felix Cluj a caştigat grupa cu noua puncte din noua posibile, cel mai categoric rezultat dintre toate grupele. In optimi avocaţii clujeni i-au intalnit pe cei din Iran, de care au dispus cu scorul de 1 la 0. In sferturile de finala Dacia Felix a intalnit favorita publicului, echipa ţarii gazda, Croaţia. Dupa ce partida s-a terminat cu un scor alb, 0 la 0, au urmat loviturile de departajare care au adus victoria echipei romane.  Capitanul echipei, avocatul Calin Budişan a aparat un penalty in timp ce coechipierii sau le-au marcat pe toate, partida incheindu-se cu scorul de 5 la 3 pentru Dacia Felix Cluj.

Mai buni ca argentinienii

Fara niciun gol primit in timpul regulamentar pana in acest moment al competiţiei şi cu 18 inscrise, echipa Dacia Felix Cluj a avansat in semifinala unde a intalnit reprezentativa Argentinei. Avand in faţa un adversar foarte puternic, clujenii au abordat foarte bine strategic şi tactic partida, iar intr-un final şi-au adjudecat victoria cu scorul de 1 la 0, avansand mai departe pana in finala. In ultima faza a competiţiei, echipa Dacia Felix Cluj a intalnit Brazilia, un adversar formidabil şi care caştigase semifinala in faţa Turcie cu scorul de 5 la 0. Dupa ce au condus partida inscriind un gol, avocaţii de la Dacia Felix Cluj au fost egalaţi, prima repriza terminandu-se la egalitate 1 la 1. Era primul gol primit de echipa romana in timpul regulamentar in tot campionatul. A doua repriza a fost una echilibrata, niciuna dintre echipe nefiind dispusa sa riştea prea mult, motiv pentru care la finalul minutului 90 meciul se terminase la egalitate, fiecare echipa avand maracate cate un gol. A fost nevoie de un gol marcat de brazilieni in prelungiri pentru ca echipa Dacia Felix Cluj sa fie intr-un final invinsa, fiind incoronata vicecampioana mondiala dintr-un numar totat de 40 de echipe naţionale participante.

Sabin Ripan

LISTA PARTICIPANTILOR echipei DACIA FELIX CLUJ la

Campionatul Mondial de Fotbal al Avocatilor MUNDIAVOCAT

2012 – Rovinj, Croatia
1. BUDIŞAN CALIN – avocat, Baroul Cluj
2. BOCHIŞ TRAIAN VALENTIN – avocat, Baroul Cluj
3. HERŢEG RADU – avocat, Baroul Cluj
4. POP COSMIN IUSTIN – avocat, Baroul Cluj
5. SASAEAC CONSTANTIN FLAVIU – avocat, Baroul Cluj
6. POPA EMANUEL BOGDAN – avocat, Baroul Cluj
7. CSALAI BOGDAN CALIN – avocat, Baroul Cluj
8. NUŢ CORNELIU TUDOR – avocat, Baroul Cluj
9. ROMAN CIPRIAN – avocat, Baroul Cluj
10. MANDROC AUGUSTIN EMIL – avocat, Baroul Alba
11. PUIU NAN RAREŞ SEBASTIAN – avocat, Baroul Brasov
12. OANCIA MIRCEA ADRIAN – avocat, Baroul Brasov
13. PETER ZOLTAN – 09.03.1977 – avocat, Baroul Harghita
14. PUŞCA COSTIN CRISTIAN – avocat, Baroul Buzau

15. PUŞCA MARIAN MADALIN – avocat, Baroul Buzau

16. GEORGESCU VIRGIL MIHAI – avocat, Baroul Olt

17. MUNTEANU PAUL MIRCEA – avocat, Baroul Maramures

18. FARCAŞ DAN IULIAN – avocat, Baroul Maramures

19. TRUŞCA CALIN ADRIAN – antrenor-jucator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.