Clujul lui Boc. Clujul lui Uioreanu

Electoratul clujean a aratat inca odata forța deciziilor. Toata lumea a ramas surprinsa. Pariurile erau facute pe Nicoara și Tișe, perdanții. Emil Boc și Horea Uioreanu sunt cei doi care vor conduce Clujul in urmatorii patru ani. Dupa o lecție eșuata de demagogie a lui Nicoara și un Tișe mai puțin pragmatic ca niciodata au fost doua chestiuni sancționate imediat de clujeni. Plus dezvaluirea Gazeta de Cluj prin care v-am prezentat contractul secret ținut ascuns de Nicoara timp de șase ani a fost cel mai important material de presa aparut intr-o campanie aparent plictisitoare.

Daca Emil Boc a promis din nou ca nu va mai pleca la București, Uioreanu este cel care ar trebui sa atraga banii de la centru prin prisma faptului ca USL este la guvernare. Clujul nici nu a pierdut atat de mult pe cat se crede. Uioreanu poate reprezenta surpriza placuta in ochii clujenilor, cei care vor surprinde. Atat timp cat este conștient ca presei din Cluj-Napoca nu i-a fost frica sa scrie despre “centura de diamant” a carei valoare a crescut de trei ori in cinci ani și sa-l sancționeze de fiecare data pe Mircea Pop, cel care acuma a fost uns șef la CNADNR. Cel mai probabil centura celebra va aduce un nou arest care va rasuna dincolo de Carpați. Persoana vizata este un alt apropiat de-al primarului Emil Boc.
Cluj-Napoca. Un oraș care aparent nu are multe proiecte de viitor in afara de clasicile capitala culturala europeana și capitala tineretului. Clujul trebuie sa devina capitala mentalitați lor. Trebuie sa exploateze politicul in a-l fructifica pentru formarea de noi valori. Cu siguranța pe undeva prin Cluj-Napoca mai exista un Cristian Gog care ar putea da plus-valoare Clujului. Emil Boc este cunoscut pentru echipa sa și poate aceasta va face din nou diferența pe meleagurile strabatute de Someș. Sunt curios daca vor mai aparea discuții de trucarea licitațiilor și acum sau daca vor reuși Boc și echipa sa inlature acest mit de pe Primaria Cluj-Napoca. Instituția care conduce administrația locala trebuie sa iși ștearga cu buretele abțibildul “aici se ia mita.” Suntem curioși care sunt oamenii care vor crește pe langa noul primar și cum vor evolua aceștia pe viitor, daca vor ajunge in Champions League sau vor ramane aici. Va mai putea scoate in fața oameni de la Științe Politice și intelectuali? Vom vedea peste exact patru ani daca va avea success și va reuși sa vina in fața clujenilor sa le mai ceara odata votul. Oricat ar incerca unii sa il decredibilizeze cu chestiuni care mai de care mai slabe, trebuie sa recunoașteți ca mocanul e un tip simpatic.
Județul Cluj. Multe obiective turistice care pot fi scuturate bine de praf in patru ani. Un Spital Regional de Urgența care nu mi se pare o prioritate. Județul Cluj este cunoscut in intreaga Romanie pentru medicii de calitate, oamenii venind de peste tot in țara sa se opereze aici. Desigur, consolidarea Clujului ca un centru medical poate fi o idee, dar dupa patru ani de investiții in acest domeniu trebuie trasa linia și cei care iși asuma sa zica cu mana pe inima ca a fost cea mai importanta chestiune unde se pot baga banii. Nu cred ca nimeni ar putea garanta cu mana pe inima ca Spitalul Regional este prioritatea numarul unu al județului. Spitalul din Mociu s-a inchis și nu am vazut carul televiziunilor transmițand tragedia morților numeroși care ar fi avut drept ținta acea desființare.  Uioreanu speram sa fie la fel de jovial și in conducerea Consiliului Județen Cluj și sa il vedem dupa patru ani cu un proiect asemanator precum cel al Cluj Arena.
Pixurile nu mai scriu, brichetele au ramas fara gaz și pungile s-au rupt. Mita electorala de o calitate indoielnica nu mai are nicio valoare. Oamenii știu cu siguranța ca acest an vor mai primi odata o pomana electorala de la fiece deputat in parte. Pana atunci, Cluj-Napoca și Cluj ramane centrul Transilvania și trebuie sa se comporte ca atare.
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.