Dorel cu ilegalitaţi in declaraţii şi toţii deconcentrabilii schimbaţi de PSD
PSD s-a inţeles in ceea ce priveşte numirea oamenilor in funcţie in majoritatea deconcentratelor, conform unor surse interne. Daca cei de la PNL inca se mai gandesc cum sa imparta funcţiile intre oamenii celor doi lideri, social-democraţii s-au hotarat in ceea ce priveşte deconcentratele pe care şi le-ar dori şi oamenii care ar trebui sa ocupe aceste funcţii. Va prezentam in continuare lista integrala a propunerilor PSD pentru deconcentratele clujene.
Fostul consilier judeţean Danuţ DOREL Canta este directorul Companiei de Apa Someş Tisa, Ovidiu Secara a fost ales la Direcţia Regionala de Poşta, acesta fiind sprijinit de sindicatele de la Bucureşti. Un alt membru propus de PSD este Ioan Petruţ la Inspecţia de Stat in Construcţii. Acesta a lucrat o perioada lunga in cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, fiind un duşman impatimit ai "mafiei" lui Pantelimon. El a avut mai multe dispute cu fosta conducere. Un alt experimentat al sistemului funcţiilor publice este Ilarie Ivan, noul director al Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura. Acesta este cunoscut pentru ca a mai ocupat funcţii de conducere ale subordonatelor Ministerului Agriculturii.
Dottore de la Agrochimice
Ileana Bogdan este noul director al Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Cluj, instituţie in subordinea Ministerului Agriculturii. Ea a mai luccrat in acest sistem, avand experienţa in domeniu şi a fost pe lista de consilieri judeţeni a PSD. Studiile noului director au culminat in 2002 cu o “DIPLOMA DE DOCTOR IN AGRONOMIE, 2002, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinara din Cluj-Napoca”. Ea a mai obţinut ”DIPLOMÃ DE INGINER AGRONOM, 1987, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinara din Cluj-Napoca”, dar şi ”DIPLOMÃ DE BACALAUREAT, 1981, Liceul Agroindustrial Tg.Mureş, Judeţul Mureş.” Conform propriului CV, domeniile de competenţa ale noului director sunt agrotehnica, agrotehnica diferenţiata, herbologie, fitotehnie, tehnica experimentala şi prelucrare statistica. Domeniile de interes ale noului director sunt combaterea integrata a buruienilor, folosirea corecta a erbicidelor, remanenţa erbicidelor, biologia şi ecologia buruienilor, cartarea buruienilor, asolamentele, rotaţia culturilor, agrotehnica diferenţiata, sisteme de conservarea a solului pentru o agricultura durabila: sisteme antierozionale, lucrari minime, semanat direct, tehnici experimentale şi de laborator, metode statistice. Activitate didactica a Ileanei Bogdan este urmatoarea: 1994- prezent: Lucrarile practice de Agrotehnica cu anul III Agricultura, 1994-1996: Lucrarile practice de Agrotehnica cu anul II Horticultura, 1996- prezent: Cursul şi lucrarile practice de Agrotehnica diferenţiata cu anul III Agromontanologie, 2000-prezent: Cursul şi lucrarile practice de Herbologie cu anul III Biologie Ştiinţe Agricole, 2005 – prezent: Cursul şi lucrarile practice de Herbologie: anul I master Protecţia plantelor, 2003-prezent: Cursul şi lucrarile practice de Organizarea asolamentelor: anul I master: Organizarea teritoriului, circulaţia terenurilor si dezvoltare durabila, 2005-prezent: Cursul şi seminariile de Prelucrare statistica a datelor de laborator: anul V Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.
Irinel Chindriş ar fi propus pentru şefia Autoritaţii Rutiere Romana(ARR), conform aceloraşi surse social-democrate.
La Registrul Auto Roman(RAR) a fost numit Marius Pop, cel care a mai fost la conducerea instituţiei. In locul lui Emilian Roşca la Inspectoratul Teritorial de Munca, ITM Cluj, va fi numit cel mai probabil Valentin Puşcas.
Dorel a tras lozul norocos
Danuţ Dorel Canta are active in cadrul a trei societaţi: SC Consizo SRL, unde deţine jumatate din parţile sociale, SC Protectim Com Srl, unde de asemenea are jumatate din societate in valoare de 22.500 lei, dar şi Depotech srl, unde deţine doar 2% din societate in valore de 80 ron. Conform declaraţiei sale de avere el are trei terenuri: unul in satul Voievodeni cu o suprafaţa de 2,5 hectare, unul in Cluj de 4,5 hectare şi inca unul de asemenea in Cluj de 270 mp. Acesta deţine impreuna cu nevasta, Canta Doiniţa, o casa de 110 mp construita in 1997. Dorel este şi noroc, acesta caştigand an cursul anului trecut 12.500 de lei la Loteria Romana. El nu şi-a trecut pe anul trecut niciun venit din cadrul celor trei societaţi pe care le deţine, ci doar o indemnizaţie de 19.500 de lei din indemnizaţia de Consilier Judeţean in cadrul CJ Cluj. Una dintre firmele lui Dorel, Protectim Com, este in insolvenţa şi are mare probleme cu tergiversarea dosarului. De doi ani de zile nu a reuşit sa faca ceva cu firma, procesele trecand pe la mai toate instanţele şi ajungand chiar şi la Curtea de Apel Cluj. Daca procedura de insolvenţa generala a societaţii a inceput pe 14 iunie 2010, ultimul termen a fost chiar pe 27 iunie 2012 şi a fost legat de o comunicare de decizie. O alta problema a lui Dorel Canta este lipsa unui apartament dobandit in 2010 de pe declaraţia de avere din 2012. Astfel , o locuinţa din 2010 de 203 mp nu a fost nici instrainata şi nici nu mai apare pe declaraţia de avere. Alte bunuri imobiliare care nu mai apar sunt locuinţe de p+3e, dar şi un alt apartament de 94 de metri patraţi. Alte lucruri care au disparut de pe declaraţia lui de avere sunt doua imprumuturi: unul de 42.000 de euro, contractat de la BRD, iar un altul de 175.000 de euro de la Lungu Radu Mircea. Astfel, dintr-un salariu de 19.000 de lei şi un premiu la Loto de 12.000 de lei a reuşit sa scape de datorii de aproape 220.000 de euro. Ar trebui ca inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) sa se sesizeze in ceea ce priveşte şeful apelor clujene.
Tiberiu Hrihorciuc