În urmă cu cu aproximativ o oră a avut loc un accident în urma căruia un clujean a fost rănit pe str Fabricii de Zahăr la intersecția cu str Câmpina.

Accidentul, în care au fost implicate două mașini, a avut loc în sensul giratoriu din intersecția străzilor Fabricii de Zahăr și Câmpina, iar în urma impactului, o persoană a fost rănită. Traficul în zonă este îngreunat.

Citeste si Două femei s-au bătut cu pumni și picioare la un accident pe Fabricii după ce soția l-a prins cu amanta în mașină

În Codul Rutier, doar două articole fac referire la sensul giratoriu. Articolul 55 stabileşte că sensul giratoriu este o intersecţie dirjată iar articolul 57, aliniatul 4, prevede că:

„În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie”. Despre senul giratoriu nu se vorbeşte nici în Regulamentul de aplicare al Codului Rutier. Actul normativ prevede doar că într-o astfel de intersecţie oprirea este interzisă (Art. 142, lit. f).

La apropierea de sensul giratoriu, observaţi din timp activitatea celorlalţi participanţi la trafic, semnele de circulaţie şi eventualele semafoare. Înscrieţi-vă din timp pe banda corespunzătoare direcţiei pe care doriţi să o urmaţi.

Vă asiguraţi, semnalizaţi şi efectuaţi manevra de schimbare a direcţiei în timp util. Reduceţi progresiv viteza autovehiculului, din timp şi fără frânari bruşte.

Acordaţi prioritate autoturismelor care sunt deja în intersecţie.

În cazul în care viraţi la dreapta, trebuie să semnalizaţi ‘dreapta’ şi să vă înscrieţi pe banda dreaptă şi continuaţi să semnalizaţi până vă înscrieţi pe direcţia coprespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.