Tupeu de poliţist

Orice padure are şi uscaturi, iar Poliţia Romana nu face in niciun caz excepţie de la aceasta regula. Probabil din cauza anilor de comunism sau din cauza brutalitaţii de care au dat de multe ori dovada, poliţiştii nu se bucura la noi de aceeaşi popularitate şi respect de care se bucura omologiilor din alta ţari, cum ar fi cei din America spre exmplu. S-au incercat restructurari, sange proaspat in sistem şi o noua mentalitate, dar se pare ca totuşi exista numeroase exemplare care nu fac cinste organului de cercetare. Şi daca pana acum doar auzisem exemple ale cunoscutei „eleganţe” in fapta şi vorba a poliţiştilor autohtoni, de curand am avut ocazia sa constat (pentru a folosi un termen pe care il inţeleg şi dansii) care-i faza atunci cand ai de a face cu doi tipi cu cascheta.
Intr-o disputa verbala cu un alt grup de doi indivizi, şi eu eram cu un amic,  am decis de comun acord sa-i chemam pe cei care care fac „lege şi ordine”. Zis şi facut, apel la 112, 5 minute minunate de aşteptare şi iata-i ca vin calare pe un Logan cu numere de MAI.  Cand i-am vazut ca vin, marturisesc ca am inceput sa-mi recit in minte poezia cu privire la starea de fapt, dar trebuie sa recunosc ca in acelaşi timp abia ma puteam abţine sa nu izbucnesc in ras. Primul dintre ei, probabil şeful, era inalt, gras, şi parea cu doua clase mai deştept decat partenerul sau de servici. Alalalt slabanog, uşor aplecat de spate şi cu privirea patrunzatoare ca a unei bufniţe constipate. In fine. S-au apropiat de noi şi eu, dupa cum ma gandeam ca e de cuviinţa, i-am intins mana lui „Piedone” cu intenţia de a ma prezenta şi a arata ca nu am nimic de ascuns. Şi vedeţi surpriza!! Intelectualul de colegu-so imi pune mana in piept şi ma impinge cat poate de tare, mimand o atitudine de bodyguard de vedeta.  Explicaţia unui asemenea gest? Una simpla! Cu mintiuca aia odihnita poliţistul mi-a expliciat ca am atentat la siguranţa colegului sau şi intinzandu-i mana i-am invadat spaţiul personal!  Nu are sens sa va mai explic ca dupa ce m-am prezentat şi dupa ce l-am felicitat pentru educaţia primita la coada vacii, i-am spus şi ca sunt reporter la un sapamanal clujean şi ca nu apreciez deloc atitudinea lui de poliţist vigilent. Şi dintr-o data nu mai eram un fraier de cetaţean ci eram „domnu’ Ripan”, care eram rugat sa ma calmez şi asigurat ca vom gasi o soluţie civilizata la problema. Şi civilizat am şi fost atunci cand am pus mana pe telefon şi l-am deranjat din concediu pe nimeni altcineva decat pe şeful poliţiei clujene, Ioan Pacurar. Respectuos, dupa ce i-am relatat starea de fapt, Nelu Pacurar m-a indrumat sa reţin numele agenţilor şi sa le fac o plangere a doua zi la sediul instituţiei. M-am oferit sa ii dau subalternii la telefon dar m-a refuzat, spre fericirea absolvenţilor scolii de subofiţeri care deja işi inghiţisera limba de emoţii. Dupa ce am inchis telefonul l-am rugat pe poliţistul karatist sa-mi imprumute pixul din dotare pentru a-mi nota numele lor, ca sa ştiu şi eu cu cine am de-a face dar am fost refuzat pe motiv ca e pixul sau personal şi ca ar trebui sa deţin şi eu unul daca tot sunt jurnalist. La aşa tupeu ce sa mai zici? Nici nu am mai avut replica, s-au urcat in logan şi au plecat spre gogoşerie.
 Şi totuşi, m-am gandit oare ce s-ar fi intamplat daca nu eram jurnalist şi eram un simplu civil, daca nu l-aş fi sunat sunam pe şeful lor suprem, oare mi-aş fi luat nişte bastoane peste spate? Cel mai probabil.  Cu aţi fi reacţionat dumneavoastra, dragi cretini de contribuabili, daca aţi fi fost intr-o situaţie asemanatoare? Eu personal am ramas mut de uimire.
Sabin Ripan

8 COMENTARII

  1. Cretinule,in orice stat civilizat te impusca pe loc daca faci un gest prostesc fata de un politist,dar tu esti ziarist nu cetaten simplu.Cu asa boschetari de ziaristi nu vom schimba niciodata mentalitatile altora

  2. Sa intinzi mana unui militian, e „un gest prostesc fata de un politist”? Intr-un stat civilizat? Din ce ai citit in articol, domnule Mafia, de unde tragi concluzia ca „ziaristu'” e boschetar??? Ai „capacitati extrasenzoriale”? Intreb si eu, asa, din pura curiozitate.

  3. Domnu’ Ripan, nu esti boschetar…Esti pur si simplu analfabet.rog atentie”Nu are sens sa va m-ai explic”!!! asa se scrie „mai”??? Inapoi la scoala!! Fuga mars!!

  4. ai facut si tu p>a mare ca esti ziarist. ai vrut sa areti ca ai nr lui` miltiani sef si ce persoana importanta esti tu. nu ai specificat daca erai intr-o stare avansata de ebrietate sau doar intr-o stare 🙂

  5. Sabine esti cretin amice. Nu te deosebesti cu nimic, absolut nimic de cei doi mili politisti!Au contraire esti si prost si fudul. Politistii sunt doar una din cel doua! Mars la reeducare potaie!

  6. Ai reactionat ca un prost,stimate jurnalist.sunt sigur ca exagerezi in povestea ta si pe deasupra te dai si smecher si il suni pe seful lor.fata de bufnita constipata ai chiar tu…mi-e mila de tine,o sa ramai jurnalist de provincie mult timp de acum incolo

  7. Domnule neprietenos, vad ca ti-ai facut din nou aparitia, bravo tie, dar nu te bucura ca un maidanez ca ai gasit o greseala de autocorrect. Stim si noi cand se scrie „mai” gen ” mai bea ma-ta?” sau cand se scrie „m-ai” gen „m-ai suge de pula daca ti-as da 10 lei?”. In rest chiar nu exagerez cu povestirea, chiar ieri am fost anuntat ca primit amenda.. Prostii pulii..le si fac plangere acum ce am numele lor de pe procesul verbal 🙂 Si daca voua vi se pare normal un asemenea comportament din partea unor oameni care cica ar trebui sa ne apere si sa vegheze la linistea sociala, inseamna ca ne ducem fix pe pula

  8. Labagiule, chiar esti penibil, lasa comentariile nu sterge c nu iti convine!!!Pacalici mic, chiar vrei sa scoatem artileria grea si sa spunem cine esti si cu c te ocupi, ziarist de MINIMAX? Nu il condamn cu nimic pe politist, la cat esti de jegos si nespalat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.