Update 13:30 Potrivit unor surse din interiorul Biroului Electoral Central, la finalizarea numararii voturilor, procentul celor valide va fi in jur de 46%.

Rectorul UBB Ioan Aurel Pop nu a vrut sa comenteze referendumul pe criterii politice. "Ce va decide Curtea Constitutionala este imperios pentru viitorul Romaniei si aceasta este singura decizie care conteaza", a declarat rectorul pentru Gazeta de Cluj.

Primarita din Chinteni, Magdalena-Lucia Suciu, si primarul din Sanpaul, Ovidiu Colceriu, au dosar penal pentru fraudarea votului. Potrivit unor surse din PSD, primarita umbla prin sat cu urna mobila si impartea buletine de vot pentru a scoate scorul dorit.

Social-democratii sunt siguri ca Basescu nu va fi inlaturat si, potrivit unor surse, organizatiilor locale li s-a transmis de la centru sa rupa orice comunicare cu PDL, pentru a nu face vreo intelegere. USL asteapta decizia Curtii Constitutionale si urmeaza, cel mai probabil, sa conteste alegerile. Si la alegerile locale Marius Nicoara a contestat rezultatul prin care a fost invins de Emil Boc, dar instantele au respins aceasta contestatie.

"Rezultatul votului nu ma surprinde deloc, eu am crezut ca o sa fie undeva la 43%. Noi nu ne-am implicat in aceasta campanie, i-am lasat sa-si scoata ochii unul altuia. De orice parte ne-am fi implicat, nu ar fi iesit bine. Ceea ce ma surprinde este rezultatul votului din sudul Romaniei, unde prezenta la vot a fost pentru 70%. Avand in vedere faptul ca oamenii sunt plecati in strainatate, este foarte rgeu sa obtii un procentaj de 70%", a declarat pentru Gazeta de Cluj fostul viceprimar UDMR Laszlo Attila.

Surse din apropierea PSD declara ca se pregateste debarcarea lui Victor Ponta din functia de prim-ministru. Numele vehiculat in cadrul partidului pentru a-l inlocui pe acesta este George Maior, actualul sef SRI.

De asemenea, Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei, va fi candidatul PSD la presedintia tarii, acesta fiind sustinut puternic de Ion Iliescu si agreat de George Maior.

Potrivit acestor surse, ministrul de Interne Ioan Rus nu crede ca se va realiza pragul de 50%+1, necesar pentru validarea referendumului, desi televiziunile prezinta o alta declaratie a acestuia, mai optimista.

PSD Cluj avea o norma de 35% pentru prezenta la vot, insa, potrivit datelor finale de la Biroul Electoral Judetean, prezenta la urne in judetul Cluj a fost de 34,32 de procente, din care peste 80% au votat pentru demiterea lui Basescu.

PSD a facut calculul ca 44-45% din electorat va iesi la numaratoarea initiala, iar restul pana la 50%+1 de voturi vor veni din afara tarii, de la urnele mobile si de la sectiile de votare speciale de pe litoral.

Biroul Electoral Central a  centralizat datele din  97,52% din sectiile de votare, iar prezenta la referendum a fost de 46,13%. Din acest numar de alegatori 87% au votat DA, pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu.Numarul participantilor a fost de 8.297.135, dintre care 7.264.819 au votat PENTRU demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

"BEC va aduce la cunostinta publica rezultatele partiale ale referendumului national la 10.00, 14.00 si 19.00", a precizat presedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.

Conform anuntului BEC facut duminica noapte, prezenta la referendum la ora 23.00, la inchiderea urnelor, era la nivel national de 45,92%. Estimarea a fost facuta pe baza datelor din 2.889 de sectii de votare, cu o marja de eroare de +/- 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.