Spatiile RAADPP Cluj, la puricat

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat(RADPP) a Judetului Cluj are cateva proprietati minore, inchiriate la preturi mici. Desi Gazeta de Cluj a solicitat Consiliului Judetean care sunt toate spatiile in administrarea institutiei, raspunsul oferit a fost unul partial corect. Au omis insusi cladirea Consiliului Judetean, a carui constructie a costat peste 400 de milioane. Probabil cele mai valoare constructii aflate in administrarea Consiliului Judetean sunt Castelul Gilau, Castelul Rascruci, dar si stadionul Cluj Arena.

Gazeta de Cluj a facut o solicitate la adresa Consiliului Judetean in care a pus urmatoarele intrebari: In baza legii 544/2001, va rugam sa ne oferiti urmatoarele informatii, in vederea redactarii unui material de presa: care sunt spatiile si imobilele aflate in proprietatea si administrarea Consiliului Judetean, care sunt concesionate, date in folosinta sau administrarea altor institutii sau societati, care este valoarea acestor contracte, cand au fost incheiate, pe ce perioada au fost semnate.

Ca urmare a cererii dumneavoastra inregistrata la Consiliul Judeţean Cluj cu nr. 30053/31.07.2012 prin care ne solicitati informatii legate de spatiile şi imobilele aflate in administrarea Consiliului Judetean Cluj, va comunicam urmatoarele: Intrucat Consiliul Judeţean Cluj nu dispune de aceste date, ne-am adresat Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, instituţie aflata in subordine. Aceasta ne-a raspuns prin adresa nr. 3536/1.08.2012, pe care o puteţi gasi ataşat.

59 de drumuri de 1296 de km

“Referitor la adresa nr. 30053/31.07.2012 va informam urmatoarele: principalele obiecte de activitate ale RAADPP sunt:  Administrarea reţelei de drumuri judeţene (59 drumuri judeţene in lungime de 1296,489 km) cu toate parţile componente din drum, ceea ce presupune: Efectuarea de revizii curente, periodice, generale la reţeaua de drumuri; Efectuarea de revizii speciale la drumuri şi poduri, pasaje, lucrari de arta etc. periodic, conform normativelor; Urmarirea şi eliberarea avizelor sau autorizaţiilor pentru construcţiile din zona drumurilor; Intocmirea şi urmarirea realizarii de programe anuale pentru necesarul de lucrari pe drumuri; Intocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru lucrarile de reparaţii periodice şi capitale pentru drumuri, poduri etc, Organizarea licitaţiilor pentru proiectarea (pentru situaţii mai complexe) şi executarea lucrarilor cu respectarea legislaţiei in vigoare; Propunerea de programe pentru siguranţa circulaţiei, privind semnalizarea rutiera atat pe orizontala, cat şi pe verticala, precum şi in punctele periculoase; Verificarea şi luarea de masuri urgente in cazuri extreme de calamitaţi; Elaborarea programelor de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii edilitare a judeţului. Inventarierea şi evidenţa bunurilor proprietate publica şi privata a unitaţilor administrativ-teritoriale. Administrarea, gestionarea şi exploatarea eficienta a domeniului public şi privat.

Castelele Rascruci si Gilau alaturi de drumuri

Obiectivele aflate in administrarea regiei sunt: Drumurile judeţene: 59 de drumuri judeţene in lungime de 1296,489 km, Castelul Rascruci, Castelul Gilau.

Cabinetele medicale concesionate conform H.G. 884/2004: Cabinetele medicale de pe str. Galaxiei, nr. 13, Cabinetele medicale de pe str. Fantanele, nr. 3, Cabinetele medicale de pe str. Padin, nr. 20, Cabinetele medicale de pe str. V. Babeş, nr. 1, Micropoliclinica de pe str. Baiţa, nr. 9,  Dispensarele Someşeni de pe str. T. Vuia, nr. 26 P, Cabinetele medicale de pe str. Gr. Alex., nr. 5, Cabinetele medicale de pe B-dul. 21 dec. 1989, nr. 49.

Spatii de 361 de lei pe luna

Concesionarea cabinetelor medicale mai sus menţionate a fost facuta de Consiliul Judeţean Cluj conform H.G. nr. 884/2004, privind concesionarea unor spaţii cu destinaţie de cabinete mediale şi redevenţa platita concesionar se vireaza integral la Consiliul Judeţean Cluj.
Banca Agricola Turda, P-ţa Romana, nr. 15 B, Constr. sediu admin., str. Aviator Badescu, nr. 3-5,
Gospodarie Anexe, situate in Colonia Sopor nr. 3, Prin regie sunt inchiriate urmatoarele spaţii situate in Cluj-Napoca, Spaţiu din str. Traian Vuia nr. 26, este inchiriat pentru o farmacie de la data de 18.07.2011 pana la 21.07.2016, cu o chirie de 361,05 lei/luna (exclusiv TVA),
Spaţiu din str. Baiţa, nr. 9, este inchiriat pentru activitaţi medicale (urgenţe), de la data de 02.02.2012 pana la 02.02.2017, cu o chirie de 329,16 lei/luna (exclusiv TVA), Spaţiu din Colonia Sopor, nr. 3, este inchiriat de la data 01.04.2012 pana la 01.04.2013, cu o chirie de 84,03 lei/luna (exclusiv TVA), Spaţiu din str. galaxiei nr. 13 este inchiriat (spaţiu locuinţa sociala) de la data de 20.04.2012 pana la 20.04.2013, cu o chirie de 89,9 lei/luna (exclusiv TVA). Regia are incheiat un contract de concesiune din anul 2004 pe un teren in suprafaţa de 748 mp, aferent cotei de 68,75% din construcţia amplasata in municipiul Cluj-napoca, str. Cuza Voda, nr. 1, durata concesiunii este de 49 de ani, redevenţa lunara este de 314 USD (exclusiv TVA). Menţionam ca pentru toate spaţiile inchiriate şi concesionate a fost facuta licitaţie, iar 50% din chiria incasata se vireaza la Consiliul judeţean Cluj conform legii şi a hotararilor Consiliului Judeţean Cluj. Restul cladirilor şi spaţiilor ce alcatuiesc domeniul public şi privat al judeţului se gasesc in proprietatea, administrarea Consiliului Judeţean Cluj şi unitaţilor subordonate”, se arata in raspunsul RAADPP oferit de directorul general, Avram Mircea si de directorul economic, Mandru Saveta.

453 milioane, sediul CJ Cluj

Valoarea noului sediu al Consiliului Judetean Cluj, inaugurat anul trecut, a fost estimat la 451.301.000 de lei. Pana in iulie 2010, ACI Cluj a efectuat lucrari de 10 milioane de lei pe Calea Dorobanţilor. Terenul pe care a fost construita cladirea are o suprafaţa de 6.772 de metri patraţi, iar proiectul iniţial valora aproape 12 milioane de lei, plus TVA. In cladirea de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a ramas doar Prefectura Cluj, prin Hotarare de Guvern aceasta trecand in administrarea Instituţiei Prefectului Cluj.
Inaugurarea cladirii a fost facuta printr-o şedinţa solemna a Consiliului Judeţean, precedata de o slujba de sfinţire oficiata de mai mulţi ierarhi clujeni. La slujba de sfinţire au luat parte atat IPS Andrei Andreicua, cat şi PS Florentin Crihalmeanu şi Prim-Protopopul Kovacs Sandor.

Castelele Clujului, retrocedate

Desi RAADPP sustine ca in proprietatea sa se afla Castelul Gilau se pare ca acesta ar apartine lui Barcsay Tamas care a castigat retrocedarea in instanta. Acesta ar fi urmasul familiei Barcsay, din care ar fi facut parte si principele Acatiu Barcsay. Imobilul este format din “cladire principala (castel), grajd din lemn si caramida, baraca metalica, spalatorie si cabinete, bucatarie de vara, 2 puturi de beton si piatra, cabina pompa de apa, drum de piatra, zid de piatra si teren cu parc dendrologic cu suprafata de 109.000 mp, arabil si livada cu suprafata de 45.000 mp si curte interioara de 1.000 mp, potrivit informatiilor postate in presa locala.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.