Rudele tinerelor sechestrate, violate şi ucise la Caracal continuă şirul dezvăluirilor din noaptea de coşmar, ultima pe care a trăit-o Alexandra: o vecină a auzit ţipetele tinerei, a ieşit să le spună poliţiştilor, dar aceştia n-au intervenit.

Dezvăluirile au fost făcute sâmbătă de Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, tânăra de 15 ani care a sunat disperată la 112 pentru a fi salvată.   Cumpănaşu a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că la ora 3 şi jumătate s-au auzit ţipetele fetei din casă, a ieşit o vecină şi i s-a spus să-şi vadă de treabă. El a acuzat poliţia din Caracal că, deşi Alexandra apelase 112 la ora 11, abia după şapte ore a cerut localizarea apelului. Cumpănaşu a mai precizat că familia a cerut preluarea cazului de către DIICOT.  

„Poliţia de la Caracal abia la ora 18.00 a solicitat localizarea apelului făcut de Alexandra. Şapte ore nu au făcut nimic şi sunt criminali cu sânge rece. După localizare, au mai stat. Aceşti oameni nu au cerut timp de şapte ore localizarea fetei şi după ce au avut-o au mai stat până s-au dus la judecător”, a spus Cumpănaşu.   El a precizat, de asemenea, că familia fetei a cerut preluarea anchetei de către DIICOT.   Alexandru Cumpănaşu a spus că va depune plângere penală împotriva tuturor celor implicaţi şi a instituţiilor implicate şi a cerut şi comisie parlamentară de anchetă.  

Potrivit lui Cumpănaşu, este posibil ca Alexandra să fi trăit vineri dimineaţă, la ora 3 şi jumătate, când poliţiştii erau în faţa casei şi aşteptau să se facă ora 6 şi că procurorul a împiedicat să intre cineva în curte înainte de ora 6, deşi chiar şi poliţiştii s-au rugat de el să intre.   De asemenea, la percheziţiile la una dintre celelalte adrese, tatăl Alexandrei a fost pus să spargă intrarea.  

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.   Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.   Cu patru luni mai devreme, o altă tânără a fost dată dispărută, Mihaela Luiza Melencu de 18 ani, bunicul ei fiind anunţat printr-un telefon că va pleca în Elveţia şi că nu vrea să se mai întoarcă.   Un telefon asemănător a primit şi mama Alexandrei, a doua zi după dispariţia fetei sale, un bărbat spunându-i că va pleca cu ea în Belgia şi că este iubitul tinerei.  

Gheorghe Dincă, zis Popicu, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Dincă este acuzat de viol, sechestrare şi trafic de persoane.

SURSA: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.