Gazeta de Cluj a "tras cu urechea" la negocierile din cadrul USL, care vizeaza impartirea colegiilor electorale din Cluj, dupa anuntul lui Mircea Giurgiu, in plenul Camerei Deputatilor, ca a trecut in randul social-democratilor. Nicoara este dispus sa-i ofere lui Giurgiu candidatura in Colegiul 1, in care a fost ales in 2008, cu o conditie: sa renunte PSD la Colegiul 3, care i-a revenit in urma impartirii la nivel central intre cele doua partide a circumscriptiilor electorale.

Insa Victor Ponta a refuzat  categoric. "In niciun caz, ne sar toti in cap. Nici poveste sa va dam Colegiul 3", ar fi spus acesta. Liberalii au insistat, subliniind ca asa e corect, Giurgiu sa primeasca Colegiul 1, in care se stie ca are sustinere, iar astfel Colegiul 3 sa revina PNL. "7 la 7, asa cum a fost intelegerea. Eventual ne dati Campia Turzii, mai facem niste schimbari. Dar Colegiile 1 si 3 sunt sigur eligibile", a spus unul din liberalii clujeni.

Acestia si-au facut calcule in legatura cu eligibilitatea colegiilor. "Uitati-va la scorul PD-ului din 2008. Va fi cam aceeasi prezenta. Faceti-va calcule si scadeti cam 7% si alea sunt realitatile. Ce a avut PD-ul atunci, noi nu prindem, nu suntem la nivelul ala", a spus un USL-ist.

"Deci tu ramai in colegiul 1. Desi nu e mai bun, le-am spus si alor mei. E un colegiu cu multi unguri. Ungurii ies la vot, romanii mai putin, si ei voteaza disciplinat", a adaugat acesta, adresandu-se lui Giurgiu.

Amintim ca Mircia Giurgia a demisionat din PDL in 2011, si de atunci activeaza ca deputat independent. Acesta a confirmat ca va candida la parlamentare in decembrie, dar pana astazi nu a confirmat vreo intelegere cu un partid politic. In urma cu o ora, Giurgiu a anuntat in plenul Camerei Deputatilor ca a trecut in randul PSD. Giurgiu a fost ales in 2008 in Colegiul 1 Camera Deputatilor, ce cuprinde o parte din Manastur si Cartierul Grigorescu, pe listele PDL.

Colegiul 3, ravnit si de liberali, a fost sursa unor dispute in cadrul PSD, despre care Gazeta de Cluj a mai scris aici si aici. Potrivit surselor Gazeta, nominalizarea Aureliei Cristea drept candidat USL in acest colegiu, care cuprinde centrul si Cartierul Gheorgheni, ar fi fost impusa de presedintele PSD Cluj Remus Lapusan, desi cel mai bine cotat pentru aceasta pozitie era Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.