Ungaria a anunțat că nu va mai plăti compensații deținuților pentru condițiile improprii din penitenciare, a anunţat Bence Tuzson, secretarul de stat în Cabinetul premierului Viktor Orban, la postul ungar de televiziune Hir TV.

El a adăugat că Guvernul ungar vrea să suspende compensaţiile şi vor fi discuţii cu oficiali ai Consiliului Europei şi ai Parlamentului European asupra acestui subiect. În ultimii ani, statul ungar a fost dat în judecată de mii de persoane condamnate, iar multe dintre cazuri au dus la despăgubiri de milioane.

Sunt aproximativ 12.000 de astfel de cazuri în Ungaria, a precizat secretarul de stat Bence Tuzson. El a adăugat că nu trebuie să stai mereu în expectativă că vreun deţinut va intenta un proces din cauza condiţiilor improprii de detenţie.

„Aceşti oameni sunt arestaţi şi cum intră în închisoare apare imediat cineva, o organizaţei non-guvernametală şi un avocat. E binecunoscut faptul că astfel de cazuri pot fi câştigate pe bandă rulantă. Această practică trebuie să înceteze. Nu este posibil ca statul ungar să plătească toţi criminalii, în timp ce victimele nu primesc o compesaţie adecvată din partea agresorilor”, a conchis Tuszon.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.