Ministerul Educației a cumpărat de la firma soției unui ex-ofițer SRI măști de protecție cu 4 lei/bucata, în condițiile în care societatea le-a achiziționat cu 1,5 lei/bucata.

Firma maramureșeană Pop-Up, controlată de Camelia Sas, soția fostului ofițer SRI Alexandru Sas, a dat către Unifarm 2,2 milioane de măști din China s-a intercalat și compania Med Healthcare Project.

Această companie a fost intermediară. Au luat măștile aduse din China cu 0,285 dolari CIF, transport inclus, de către Pop-Up și le-au vândut cu 0,58 de dolari către Unifarm, care a adăugat 10 bani pentru a le da în spitale.

Într-un răspuns pentru libertatea.ro, Camelia Sas recunoștea că ea le-a adus în țară cu 1,5 lei (preț cu tot cu transport) și că firma Med Healthcare Project le-a achiziționat de la ea cu 2,159 de lei/bucată. Firma Med HP, care n-a răspuns solicitărilor repetate ale ziarului prin e-mail și telefon, vinde în SEAP la prețuri mult mai mari.

De exemplu, pe 30 martie, aceasta au vândut, în două achiziții distincte, 3.000, apoi 8.000 de măști “protecție 3 pliuri non-sterile” către Consiliul Județean Călărași. Prețul a fost de 3 lei per bucată. În total, 9.000 plus 24.000 de lei, CJ plătește 33.000 de lei pentru cele 11.000 de măști. Într-o parte, 3, într-o parte, 4 lei “Măști protecție, antibacterii, praf, folosite de medici, asistente și personal nemedical. Mod de ambalare: 50 buc./cutie”, se arată în documentația achiziției.

O săptămână mai târziu, imediat după afacerea în care a fost implicat Unifarm, Ministerul Educației a cumpărat 5.000 de măști.

Tot de la Med Healthcare Project. Cost, 3,98 de lei/bucată. Total, 19.900 de lei. Chiar în ziua în care Med Healthcare vindea către minister, Monica Anisie și alte trei persoane din prezidiul care anunța ultimele hotărâri în învățământul românesc apăreau fără mască la gură, extrem de apropiate una de cealaltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.