Reprezentanții mai multor firme de pompe funebre din Cluj Napoca o acuză pe Camelia Fărcaș, șefa serviciului Administrare cimitire domeniu public din cadrul Primăriei Cluj Napoca, că le pune oamenilor bețe în roate și le sabotează activitatea prin interpretarea unor dispoziții interne în mod arbitrar și abuziv. Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că oamenii au dat primăria clujeană în judecată și au câștigat.

Oamenii se plâng că nu sunt lăsați să intre cu mașinile în cimitir pe motiv că s-ar strica aleile, în situația în care mașinile folosite de firmele cu care administrația locală are contract, care au același tonaj, pot circula fără nicio restricție pe aleile din cimitir. 

Mașina de mare tonaj a firmei Garden Center Grup pe aleile din cimitir

De multe ori, șefa biroului, Camelia Fărcaș, a chemat poliția pentru a îi scoate pe oameni afară în situația în care acest lucru nu se impunea.

”Noi respectăm regulamentul aprobat de Primăria Cluj Napoca și nu ideilor impuse de doamna Camelia Fărcaș, care nu au nicio legătură cu regulamentul respectiv. Ne bagă bețe în roate și nu ne lasă să ne facem treaba doar pentru a proteja alte societăți. De anul acesta a întocmit un alt plan de pază, care nu are nicio legătură cu regulamentul și ne obligă să intrăm în cimitir pe o fundătură. Dacă am o placă de marmură aia se sparge toată că pe acolo drumul este accidentat. Regulamentul spune clar că se intră pe strada Govora, dar nouă ne interzice acest lucru”, a declarat reprezentantul unei firme de pompe funebre din Cluj Napoca.

De asemenea, oamenii reclamă și faptul că plătesc un aviz de 1.200 de lei care, practic, nu înseamnă absolut nimic.

”Nu este prima dată când ne aflăm în situația de a ne fi restricționate drepturile. În anul 2014, prin decizia civilă 3862/2014 pronunțată de Curtea de Apel Cluj, am obținut o decizie favorabilă prin care instanța a apreciat că ni s-a încălcat dreptul de a ne desfășura activitatea prin dispoziții restrictive  care, practic, ne pun în situația de nu putea să ne facem treaba”, arată o plângere depusă la administrația locală de către Oltean Gina Maria, reprezentantul unei firme de pompe funebre din Cluj Napoca.

În cadrul reclamației, ea a cerut să li se spună clar care sunt regulile care trebuiesc respectate, iar reprezentanții primăriei conduse de Emil Boc i-au răspuns că toate regulamentele sunt publice.

Reporterul Gazeta de Cluj a contactat-o pe Camelia Fărcaș pentru a obține un punct de vedere, dar ea a refuzat să facă orice comentariu.

Biroul mass-media al Primăriei Cluj Napoca a transmis că va oferi un punct de vedere oficial referitor la aceste acuzații.

2 COMENTARII

  1. Ce s-a intamplat cu monumentele funerare de la intrarea in cimitir?aleea 2 B,monumente din murmur neagra,apartinand unor personalitati maghiare de la finele sec XIX?Inteleg ca probabil nu mai era familie sa le plateasca concesiunea,dar erau monumente iclusiv pe vrmea comunista.Acum au disparut,in locul lor au aparut cateva cavouri mizerabile de beton.Lucratura Funar sau dupa?Legea ce spune?

  2. e o mafie in cimitir pornita de la boc in jos
    acolo se poate vorbi de coruptie si mafie mai ceva ca mafia tiganeasca
    sefa e executant si pusculita pdlpnl

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.