După ce a reușit ”performanța” să nu reusească să fabrice nicio mască de protecție, Romarm a reușit să încheie un contrat cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pentru dotarea polițiștilor cu pistoale de 9 mm.

Bineînțeles, contractul în valoare de 40.750.000 de lei, fără TVA, a fost încheiat fără organizarea vreunei licitații publice! Motivul: reprezentanții IGPR au considerat polițiștii din România au o nevoie urgentă să își schimbe pistoalele și au acordat contractul în cadrul prevederilor de extremă urgență.

Romarm este o companie a statului din industria de apărare și s-a angajat să producă măști de protecție, însă nu s-a putut ține de promisiune deoarece echipamentul s-a stricat.

Șeful Romarm este Gabriel Țuțu, un apropiat al liberalilor. Este asociat în cadrul firmei INFOPRIMUS GLOBAL SECURITY SRL cu Pirpiliu Stefan Daniel, fost deputat și senator PDL conectat la afacerile lui Robert Negoiță. Cel din urmă a cumpărat, prin intermediul primăriei pe care o conducea, o firmă de construcții cu 1 leu, pe care, ulterior, a băgat-o în insolvență!

Potrivit observatornews.ro, cele patru linii de producţie – trei pentru măşti chirurgicale, una pentru măşti N95 – au fost aduse din China cu un avion al forţelor aeriene din Ucraina. O firmă controlată de mai mulţi italieni, Interarms, a încasat aproape un milion de dolari de la România ca să importe echipamentele, însă nu şi-a asumat şi instalarea lor.

Un raport citat de observatornews.ro arată că funcționarea mașinilor e instabilă și necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi afectează productivitatea. Singura linie care produce măşti N95 s-a defectat chiar în ziua vizitei premierului.
Astfel, Romarm nu a ajuns să producă și să vândă cele 500 mii de măști zilnice promise. De fapt, nu a vândut nimic.

Planul Guvernului era ca România să producă singură măștile necesare pentru a nu mai fi dependentă de importurile din China. Virgil Popescu, ministrul economiei, declara într-un interviu acordat HotNews.ro că firmele românești vor putea asigura peste 60-70% din necesarul intern de materiale sanitare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.