Mobilierul de gradina ne poate transforma curtea intr-un mod radical. Daca alegem mobilierul de gradina potrivit pentru gradina/nevoile noastre, ne putem bucura mai mult de zilele frumoase de vara.

Introducere 

 In articolul de astazi am sa incerc sa va ofer toate sfaturile de achizitie necesare si sa va prezint majoritatea tipurilor de mobilier disponibil pe piata. Oferta magazinelor este foarte variata si depinde foarte mult de gusturile si de bugetul pe care-l aveti.

 In primul rand, mobilierul pe care-l alegeti trebuie sa fie confortabil intrucat o sa petreceti o buna parte din timp afara. Va recomand sa va indreptati catre modele confortabile care ofera o sustinere corecta a spatelui si a picioarelor. Un alt element important de care trebuie sa tineti cont este inaltimea mobilierului ales. Cel mai indicat este sa va interesati cu exactitate de marimile pieselor de mobilier sau sa le testati inainte de a face o achizitie.

 Pe langa confort, mobilierul de gradina trebuie sa fie practic/functional. Din punctul meu de vedere, acesta trebuie sa fie usor de mutat/transportat, trebuie sa ocupe cat mai putin spatiu posibil, sa aiba elemente care sa-l integreze cu restul pieselor si sa poata sa fie adaptat. Nu stiti niciodata cand vreti sa faceti o schimbare si este important ca mobilierul pe care-l aveti sa nu va oferea multe batai de cap cand il mutati sau cand aveti nevoie de piese noi.

 De asemenea, mobilierul de gradina pe care-l alegeti trebuie sa fie usor de ingrijit. Cel mai probabil, atunci cand stati in curte/gradina doriti sa va relaxati si sa va preocupati mai putin de curatentie sau de ingrijirea diverselor obiecte. Va recomand sa alegeti pisele de mobilier realizate din materiale usor de intretinut si care nu se murcaresc atat de repede.

 In randurile urmatoare am sa va prezint tipurile/materialele din care se realizeaza mobilierul pentru gradina:

  • Mobilier din lemn artificial: principalele avantaje oferite de mobilierul din lemn artificial sunt rezistenta, faptul ca se intretine foarte usor si aveti o gama foarte larga de design-uri din care sa alegeti. De asemenea, pretul mobilierului din lemn artificiat este accesibil.
  • Mobilier din aluminiu: mobilierul realizat din aluminiu poate sa fie lasat in aer liber, indiferent de anotimp. In general, aceste piese de mobilier sunt tratate cu diverse straturi speciale care impiedia aparitia zgarieturilor si petelor. Mobilierul din aluminiu este foarte usor, nu necesita efort cand il mutati si se intretine fara batai de cap.
  • Mobilier din lemn de tec: tecul reprezinta un tip de lemn excelent pentru realizarea mobilierului de bucatarie. La baza, este un tip de lemn uleios care reziste fara probleme la vant si la alte inerperii. De asemenea, isi pastreaza proprietatile si stralucirea mult timp iar intretinerea se realizeaza usor. In ciuda faptului ca puteti sa-l tineti afara tot anul, va recomand ca pe timp de iarna sa-l tineti depozitat intr-un spatiu acoperit daca doriti sa-I prelungiti durata de viata.
  • Mobilier din plastic: mobilierul de gradina facut din plastic este cel mai accesibil dintre toate. Calitatea plasticului este inferioara in comparatie cu celelalte materiale pe care le-am prezentat pana acum. Cu toate acestea, se intretine usor, are o greutate redusa si se pastreaza bine in timp daca-l exploatati cu atentie.
  • Mobilier din lemn masiv: mobilierul de gradina realizat din lemn masiv este fara doar si poate cel mai calitativ si cel mai rezistent. Cu toate acestea, se intretine destul de greu, are o greutate crescuta si nu este tocmai usor de mutat si necesita o atentie sporita. Se recomanda sa-l tratati din cand in cand cu ulei si trebuie sa tineti cont ca pisele din lemn masiv nu sunt ieftine.
  • Mobilier din ratan sau alte materiale: alte materiale din care poate sa fie realizat mobilierul de gradina sunt: ratanul si fibertone-ul. Ratanul natural se curata cu ajutorul unei perii rigide sau cu aspiratorul, in functie de necesitare. Fibersonte-ul se curata cu o solutie facuta din sapun si apa calda si necesita sa fie sters regulat. Va mentionez ca mobilierul facut din aceste 2 materiale isi schima aspectul odata cu trecerea timpului si piesele o sa fie diferite aproape in totalitate dupa o perioada.

 In concluzie, alegerea mobilierului de gradina nu este o actiune tocmai usoara. Va recomand sa tineti cont de sfaturile pe care le-am oferit si sa studiati cu atentie ofertele pe care le gasiti in magazinele de profil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.