Crearea unui magazin online nu mai este o provocare tehnică, aproape oricine poate proiecta și construi un site web de unde clienții își pot cumpăra produsele. Dacă ai deja o afacere fizică, atunci următorul pas pentru a te extinde este evident. O prezență online va deschide piețe la care altfel nu ai avea acces.

Pentru a configura un magazin care îți va maximiza șansele de a atrage clienți și de a face vânzări, va trebui să te familiarizezi cu câteva elemente de bază și să găsești o firmă care se ocupă de găzduire site-uri România, care îți poate oferi asistență permanentă, actualizări periodice și resurse valoroase.

Iată cele mai bune modalități de îmbunătățire a site-ul web:

1. Creează URL-uri de produs lizibile

Aceasta este o soluție simplă, dar face o diferență uriașă pentru utilizatorii care navighează pe un site. Este important să ai adrese URL clare, căci acestea facilitează accesul clienților la link-uri către produsele sau serviciile pe care le oferi și sunt mai eficiente din punct de vedere SEO. 

2. Include descrieri precise ale produsului

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când creezi un magazin online este includerea unor descrieri de produse care nu sunt foarte detaliate. O greșeală și mai gravă este publicarea unor texte greșite. De aceea, încearcă să scrii original și site-ul va părea cu adevărat profesional.

3. Afișează prețul

Cei mai mulți utilizatori vor vizita site-ul tău de mai multe ori înainte de a finaliza o achiziție, iar în cazul în care prețul este incorect sau lipsește, acești clienți potențiali nu pot evalua costul produsului în raport cu concurența. 

De asemenea, prețul pe care îl afișezi trebuie să fie cel pe care îl vede clientul când a accesat pagina de finalizare a comenzii. 

 4. Fă poze bune

Nu investi în camere foto scumpe pentru a face fotografii cu produsul. Aceasta este o strategie grozavă dacă vei crea materiale publicitare tipărite sau afișaje în aer liber, dar este o pierdere de bani dacă singurul loc în care vor apărea imaginile este site-ul tău web. Compromisul pe care l-au ales mulți fotografi pentru astfel de situații a fost să folosească camera smartphone-ului lor. 

5. Încurajează recenziile utilizatorilor

Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți stimula afacerea este să ai clienți fericiți, așa că nu-ți fie frică să-i lași să exprime cât de mult iubesc sau nu produsele tale. Posibilitatea de a permite utilizatorilor să lase comentarii te ajută, de asemenea, să obții feedback negativ în timp util, astfel încât problemele pot fi rezolvate rapid. Recenziile consumatorilor te pot ajuta să construiești un magazin online mai bun.

6. Adaugă detalii

Dacă ești în măsură să adaugi specificații detaliate sau să incluzi mai multe imagini cu produsele tale din unghiuri pe care utilizatorii le-ar considera de ajutor, cu siguranță vei atrage oamenii pe site-ul tău .

7. Ia în considerare compatibilitatea site-ului web

Pentru mulți oameni, smartphone-urile și tabletele sunt metodele preferate de conectare la internet. Asta înseamnă că, dacă vei realiza un site de cumpărături online, trebuie să fie mobile friendly, însă trebuie să funcționeze perfect și pe desktop. 

8. Profită la maximum de prezența ta pe rețelele de socializare

Social media este un instrument minunat de publicitate. Partea cea mai bună este că poate fi exploatată ca o platformă de marketing care nu te va costa niciun ban și vei putea face publicitate specială sau vei putea evidenția produsele asupra cărora vrei să atrageți atenția. 

9. Nu uita de SEO

Optimizarea conținutului pentru motoarele de căutare este esențială pentru vizibilitatea și clasarea paginii web în primele rezultate ale căutării. Te va ajuta să îmbunătățești modul în care utilizatorii pot găsi produsele tale.

10. Simplifică 

Dintre toate funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească site-ul web, una dintre cele mai importante este pasul de check-out. Dacă clienții tăi au ajuns la acest punct în procesul de cumpărare, este esențial să te asiguri că toate gateway-urile de plată funcționează perfect.

 Un site sau magazin online este cea mai bună oportunitate de a te face cunoscut în întreaga lume și de a reuși să îți dezvolți afacerea mult mai repede. Însă, nu este așa de simplu pe cât pare, de aceea trebuie să ții cont de toate aspectele prezentate mai sus pentru a te putea bucura de succes garantat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.