Cătălin Predoiu

Ținut pana acum în funcția de prim procuror al Curții de Apel Constanța prin mandate interimare, Gigi Valentin Ștefan, primește acum de la Predoiu funcția la permanență. În loc să dezinfecteze Justiția, actualul ministru întreține paraziții. Pe șest, fără știrea președintelui Iohannis sau a premierului Ludovic Orban, ministrul Justiției a făcut un joc pericolos. E un joc politic sau unul financiar? Poate el însuși va răspunde în fața Justiției, în baza răspunderii ministeriale sau a abuzului în serviciu.

Predoiu va trebui să explice pe baza căror criterii a putut să numească un individ de speța lui Gigi, despre care DNA are indicii că și-a creat un stat paralel, cu justiție paralelă, sub protectoratul statului de drept. In timp ce era anchetat, el era mai mereu avansat, până când a ajuns să fie, de patru ani, prim-procuror al Parchetulului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Numele lui este asociat cu gruparea Mazare, cu evazioniști de top, dar și cu mafia imobiliară. În tot acest timp, familia lui a ajuns să învârtă milioane de euro din afaceri suspecte. Cu toate acestea, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, creată special pentru fosta lui colegă, Adina Florea, nu mișcă un deget pentru a-l aduce pe individ în fața instanței.

Magistratul Gigi Valentin Ștefan avea probleme cu statul de drept încă din 2012, când, rușinos pentru el, i s-a retras certificatul ORNIS. Un an mai târziu apărea în convorbirile unor celebri evazioniști din afaceri cu produse petroliere, Racz Peter Attila, Livadariu Ion, Livadariu Stelian și Costache Dumitru. Din discuțiile interceptate ale evazioniștilor, reișea că Gigi Vali Ștefan ar fi omul care i-ar proteja. Pe-atunci era prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Dosarul a ajuns la DNA central, unde Gigi Ștefan a devenid doar martor.

Terenuri din fraude imobiliare, vile de lux, anchetat de DNA, susținut de CSMDin dosarul de la DNA reiese că șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan, s-a îmbogățit cu două terenuri retrocedate ilegal de gruparea fugarului Radu Mazăre. Frauda imobiliară din care s-a hrănit și procurorul implică mai mulți funcționari, iar unul dintre loturi a fost cumpărat de magistrat chiar în timp ce subalternii săi închideau cauze penale cu retrocedări orchestrate de gruparea Mazăre.Pe al doilea, familia procurorului a construit o vilă impunătoare, gard în gard cu prietena de casă a lui Radu Mazăre – șefa Aqua Magic din Constanța, care a obținut terenul prin aceeași filieră.Procurorul Gigi-Valentin Ștefan s-a mai intersectat cu filiera Mazăre, în urmă cu 15 ani. Atunci, magistratul a achiziționat o bucată de 300 de metri pătrați pe malul lacului Tăbăcăriei, la adresa Bulevardul Mamaia 281.Parcela respectivă fusese retrocedată cu câteva luni mai devreme unui revendicator inculpat tot în dosarul mamut al retrocedărilor din Constanța – trimis în judecată de DNA București.Când prim-procurorul Gigi Ștefan a cumpărat acest teren, în 2003, DNA nici nu exista.

Sursa: Național.Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.