Compania Trencadis Corp din Baia Mare a câştigat licitaţia pentu contractul de peste 4,2 milioane de euro pentru platforma de Big Data şi analiză a informaţiilor de la Consiliul Concurenţei, potrivit SEAP.

Contractul a fost semnat pe 14 septembrie, iar anunţul de atribuire a fost publicat pe 25 septembrie 2020.

Cine e firma Trencadis Corp SRL din Baia Mare. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma din Maramureș este deținută de:

– firma Alexander N. Capital Management din Baia Mare, reprezentată de Radu Negulescu (33 de ani, din Sibiu), cu 63,95%.

– off-shore-ul din Insulele Cayman, First Investments Holdings Ltd, cu 22,48%. Compania este reprezentată de omul de afaceri Frank Timiș, 56 de ani, cu cetățenie română și australiană, domiciliat în Elveția. Off-shore-ul din Cayman a fost înființat în iulie 2017, potrivit Monitorului Oficial.

– Carlo Robert Burci, 30 de ani, cetățean italian născut în LA și domiciliat în NYC, cu 9,69%. Burci jr. este fiul lui Cristi Burci, patronul Adevărul și al Prima TV (televiziune aflată e în procedură de preluare de către Clever Media Transilvania, compania lui Adrian Tomşa).

– Mihaela Maria Moldovan, 33 de ani, din Baia Mare, cu 3,88%

Pe 7 aprilie 2020, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a atribuit un contract de peste 9 milioane de euro, fără TVA, pentru implementarea Sistemului Informatic de Management Integrat al Audierilor în cadrul proiectului „Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor. Câştigătoare a fost asocierea de firme S&T Romania (lider de asociere) și Trencadis Corp.

Potrivit SEAP, doar în ultimul an, firma Trencadis Corp din Baia Mare figurează cu mai multe contracte IT de aproape 13 milioane de euro cu STS, Ministerul Culturii sau cel al Fondurilor Europene.

În 2019, omul de afaceri român Frank Timiș era acuzat că l-a mituit pe fratele președintelui din Senegal pentru a-și păstra două mari concesiuni de gaz, pe care le-a vândut ulterior către British Petroleum, arată o investigație realizată de BBC și difuzată în data de 3 iunie în emisiunea Panorama.

Anul trecut, acționarul majoritar de la Trencadis, Radu Negulescu, a fost unul dintre strategii campaniei prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, alături de consilierul onorific al fostului premier, Anton Pisaroglu. La prezidențialele din 2014, Radu Negulescu a condus campania online a lui Klaus Iohannis. Vezi aici.

Anton Pisaroglu (36 de ani) a fost rugbyst de performanță și angajat la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu (om de afaceri din așa – zisul Grup de la Monaco).

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, din 1 noiembrie 2018 până pe 30 iulie 2019, Pisaroglu a fost asociat în firma Stone Strategic Solutions din București cu Alan Blaine Stone (57 de ani, din Virginia) și cu Comins Jamison Marshall (40 de ani, din Fort Myers, Florida).

Potrivit profit.ro, Stone a fost ofițer NSA, CEO al companiei americane de apărare, Circinus Defense, şi partener în această companie cu Elliott Broidy, cel care l-a dus pe Dragnea la Trump. Comins Jamison Marshall este un consultant politic cu proiecte în spaţiul ex-sovietic. Vezi mai multe aici.

Tatăl lui Carlo Burci este Cristi Burci, ex-patronul Prima Tv și Adevărul, considerat un om de afaceri apropiat de PSD, dar care cultivă relații transpartinice. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri pe lângă fostul premier, Viorica Dăncilă.

Recent, DIICOT a pus sechestru pe ”bunuri mobile și imobile” în valoare de aproape 36 milioane de euro ale celor 11 persoane anchetate în dosarul Romvag Caracal, printre care și Cristi Burci.

Potrivit unor surse citate de Libertatea, Cristi Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi, împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee, în timpul stării de urgență.

Cristi Burci ar fi fost prezent la Washington, pe 21 septembrie 2017, la un prânz informal între ministrul român al Apărării de atunci, Mihai Fifor, şi lobbyst-ul american Elliott Broidy, fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria candidatului la preşedinţia SUA, Donald Trump. Vezi aici.

Prânzul ar fi avut loc după întâlnirea ministrului Apărării cu reprezentanţi a trei companii americane din domeniul industriei de apărare – Raytheon, Lockheed Martin şi Bell Helicopters.

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.