Primul Aprozar cu produse româneşti din Bucureşti, inaugurat chiar de Petre Daea FOTO Adevarul

Aprozarele din Bucureşti şi Sibiu, unde se vând produse direct de la fermierii români, deschise prin Casa de Comerţ Unirea, sunt fie închise, fie în curs de închidere, transmite publicația Adevărul. Artizanul acestui proiect este fostul ministru Petre Daea.

Actualul ministru al agriculturii, Adrian Nechita Oros, a pus pe hold proiectul Casei de Comerţ Unirea şi a hotărât să închidă magazinele din Capitală și Sibiu. Acesta susține că societatea a fost făcută ilegal.

Ministrul a dispus Corpul de Control încă din prima zi în noua funcţie, în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au semnalat „grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Unirea”. El spunea la acea vreme că firma cu capital de stat nu a avut impact economic şi social, mai informează publicația Adevărul.

Deşi activitatea Casei de Comerţ Unirea a fost cvasi-suspendată încă de anul trecut, Ministerul Agriculturii a aprobat şi în acest an un buget, unul extrem de optimist. Casa de Comerţ Unirea a avut anul trecut venituri de sub 2 milioane lei, dar cheltuieli de 9 milioane de lei.

În ciuda acestui lucru, Guvernul a bugetat pentru acest an venituri de 71 milioane de lei, adică de 37 de ori mai mari, şi cheltuieli de 64 de milioane, faţă de 9,06 milioane lei, cheltuielile totale realizate anul trecut.

Pentru acest an, Guvernul estima că Unirea va realiza un profit brut de 7,3 milioane de lei, deşi anul trecut a înregistrat pierderi de 7,1 milioane lei.

Citeste mai mult: adev.ro/qhrp34

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.