Mai multi timisoreni s-au revoltat pe paginile de socializare, dupa ce o pictura murala care reprezinta Catedrala Metropolitana din Timisoara, a aparut pe unul dintre caminele studentesti din oras, insa fara crucile de pe turle. Pictura a fost realizata in cadrul unui proiect girat de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Pictura care reprezinta Catedrala Mitropolitana fara crucile de pe turle a starnit indignarea timisorenilor. Acestia au postat numeroase mesaje pe paginile de socializare.

Si fostul viceprimar al municipiului Timisoara, Adrian Orza, isi manifesta revolta fata de imaginea in care un simbol al orasului este modificata in acest fel.

„In complexul studentesc din Timisoara a aparut acest graffiti pe un bloc. Imaginea Catedralei de la care au fost rase semnele Crucii.’Opera de arta’ e girata de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana. E a doua oara cand Catedralei noastre i se fac disparute crucile. Data trecuta s-a spus ca e o eroare de IT, si astfel flyerele respective au iesit eronat la tipar. O minciuna, evident. Intarita si de noul episod de care vorbesc acum. In 1989 oamenii acestui oras luptau in strada impotriva unui regim represiv, ateu si odios. In genunchi, cu fata spre superba Catedrala Mitropolitana sute de mii de oameni spuneau Tatal Nostru. Da, Revolutia din Decembrie 1989 a fost si una crestina”, a scris Adrian Orza pe pagina sa de Facebook.

Fostul viceprimar a aratat ca intelege libertatea de exprimare, dar ca nu se lasa „ademenit” sa creada ca aceste intamplari sunt arta.

„Iata ca la 30 de ani, o noua ‘revolutie’ incepe sa isi faca prezenta tot mai acut. Sa nu ne ascundem dupa cuvinte sau degete! E vorba de miscarea culturala neomarxista ce bantuie azi Europa si Statele Unite – Progresismul. Inteleg libera exprimare si tot ce tine de libertati. Am luptat si eu in strada pentru ele. Dar, totusi, nu ma voi lasa ademenit sa cred ca toate aceste intamplari sunt doar despre arta. Ostentatia cu care se intampla astfel de lucruri nu imi poate jigni doar inteligenta. Catedrala Mitropolitana e un simbol. E o referinta in istoria acestui oras. Lasati-ne simbolurile in pace!”, a mai scris Orza.

Sursa: NapocaNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.