Înmormântarea lui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop a provocat teamă și a stârnit multe controverse. Imaginile de la slujba de înmormântare a duhovnicului Arsenie Boca sunt rare, iar mărturiile despre atmosfera de la Prislop sunt cutremurătoare.

„A deschis ochii în sicriu, iar din pământ ieşeau…”

Înmormântarea părintelui Arsenie Boca a avut loc în ziua de 4 decembrie 1989, la Prislop. De atunci, Mănăstirea Prislop a devenit un loc de pelerinaj pentru credincioși.

Potrivit site-ului roncea.ro,  imaginile publicate „au fost realizate de dl. Bratu şi developate de Părintele conf. dr. Irimie Marga de la Sibiu, care le-a dăruit cercetătorului Florin Duţu”. Fotografiile de la înmormântarea duhovnicului sunt rare, în schimb există numeroase mărturii despre evenimente stranii petrecute în ziua în care Arsenie Boca a fost condus pe ultimul drum.

Fostul călugăr a murit la Sinaia, în 28 noiembrie 1989 şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, locul unde a dorit să îi fie depus trupul. Unul dintre cei care au slujit la înmormântarea părintelui Arsenie Boca a fost preotul hunedorean Octavian Pătraşcu, din Valea Jiului.

„Slujba la care au participat mai mulţi preoţi şi o mulţime de oameni apropiaţi părintelui a fost încărcată de emoţie. I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a dat ocazia să îl conduc pe ultimul drum pe cel pe care îl preţuiam cu toţii. Câteva săptămâni mai târziu urma să aibă loc ceea ce părintele Arsenie Boca prevestise: schimbarea regimului comunist“, a povestit recent preotul Octavian Pătraşcu.

Bărbatul a rămas ca paralizat, cu ochii mari, înspăimântaţi

Preotul Octavian Pătraşcu afirma că la înmormântarea lui Arsenie Boca nu s-au petrecut lucruri neobişnuite, încă oameni care susţin că au participat la slujbă au vorbit despre adevărate minuni.

Un alt preot prezent la înmormântare susţinea că ar fi fost martor al unor evenimente neobişnuite. „Nu pot uita, când au scos sicriul din biserică, în spatele meu era o femeie îmbrobodită, plânsă, şi un bărbat foarte înalt, amândoi ţărani din părţile Făgăraşului, şi brusc, bărbatul a rămas ca paralizat, cu ochii mari, înspăimântaţi, şi-a îndreptat mâna spre inimă şi deodată a făcut aşa, în mare şoaptă: «uoaaaahhh!».

I-am urmărit prin curtea mănăstirii doar-doar voi afla ce-o fi văzut bărbatul acela, şi când mergeam cu toţi spre groapă, am tras cu urechea şi am auzit: cu toate că era amiază, omul văzuse sus, pe cer, o cruce de stele”, relata părintele Dumitru, de la Mănăstirea Sf. Ilie – Albac.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.