Astilean Radu Iustin, clujeanul care a bătut o polițistă care făcea parte din echipajul chemat la o intervenție în localitatea Așchileul Mare, va fi trimis în judecată pentru ultraj. Judecătorii de la Tribunalul Cluj au constat legalitatea rechizitoriului, astfel că procesul poate începe. În momentul de față, Astilean se află în arest preventiv.

”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul ASTILEAN RADU IUSTIN, împotriva încheierii penale nr. 626/ 20.11.2020 a Judecătoriei Gherla. În temeiul art. 275 al. 2 C.pr.pen., obligă pe inculpat să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de 200 lei.Definitivă.Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu”, arată soluția pe scurt a instanței.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au intervenit pentru aplanarea unei stări conflictuale care se afla în desfăşurare în localitatea Aşchileu Mare.  La faţa locului au fost identificaţi 2 bărbaţi de 20, respectiv 37 de ani, din comuna Aschileu.  Cei doi ar fi recurs la amenințări și la agresiuni fizice unul împotriva celuilalt, provocând o stare de temere persoanelor prezente.  După sosirea organelor de poliție la fața locului, tânărul de 20 de ani ar fi continuat să se manifeste violent, adresând ameninţări  atât poliţiştilor cât şi celorlalte persoane aflate la faţa locului. Totodată acesta l-ar fi agresat fizic pe unul dintre poliţişti”, arată cei de la IPJ Cluj.

Infracțiunea de ultraj este pedepsită cu închisoare. 

 – Lovirea sau orice acte de violență, precum și vătămarea corporală săvârșite împotriva persoanei prevăzute în alin. 1, aflată în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani, iar dacă s-a produs vătămarea corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

 – Dacă faptele prevăzute în alineatele precedente sunt săvârșite împotriva unui magistrat, polițist sau jandarm ori alt militar, maximul special al pedepsei se majorează cu 3 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.