Concurs pentru funcția de șefie a Apelor Române de la Cluj, anulat de centru fără ca direcțiunea să poată obiecta. Motivul? Candidata a luat o notă prea mare – 95 de puncte din 100. Suspiciunea ar fi fost referitoare la fraudă, a transmis în exclusivitate DIGI24.

Florina Rus, inspector la Administrația Bazinală Someș-Tisa: „Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Geografie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja, mi-a spus: uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau.”

Florina Rus a obținut la concurs punctaj aproape maxim: 95 de puncte din 100. Concursul a fost contestat însă de șeful interimar și ulterior, anulat. Fosta șefă a Administrației Bazinale Someș Tisa explică la rândul său ce s-a întâmplat atunci.

Angajații de la Apele Române au primit avertizare scrisă să nu vorbească cu presa

Ioana Diaconescu, fost director la Administrația Bazinală Someș-Tisa: „Una din suspiciuni este că a avut notă foarte mare, foarte posibil, ar fi fraudat concursul. Asta s-a vorbit cel mai mult atunci când s-au făcut verificări și au studiat filmări din timpul concursului. Dar eu asta nu am spus-o nimănui niciodată, pentru că eu în sinea mea nu cred și nu am vrut să jignesc pe nimeni gratuit dacă nu sunt convinsă de ceva. Domnul Valentin Avram a pus în funcție când s-a organizat concursul, pe perioada concursului, a fost dat cu o perioadă pe maximum 90 de zile. Rezultatul concursului toți îl anticipam în altfel… (Reporter: V-ați asteptat să fie anulat?) În momentul în care o comisie dă o rezoluție că concursul nu este legal, și cu viza juridicului, în mod normal o pui în aplicare, asta e singura ta treaba, nu mai ai ce comenta. (R: Domnul Valentin Avram ce notă a avut? Deci nu a participat?) Nu a participat, nici vorbă.”

Imediat după incident, directoarea și-a dat demisia. Iar Florina Rus a avut parte de susținerea colegilor. Angajații au trimis o petiție semnată în sprijinul ei. Fostul șef de la Apele Române spune că nu-și mai amintește speța, deși a semnat un răspuns către funcționarii publici.

Ervin Molnar, fost șef la Apele Române: „Vă dați seama că în perioada în care am fost director general am semnat foarte multe documente, acum cereți să-mi aduc aminte despre un document semnat cine știe când, nu știu ce să vă comentez. Probabil că am semnat așa ceva, nu zic că nu.”

După scandalurile de la Mureș și Bârlad a venit un ordin de la centru. Nu are legătură însă cu angajările pe pile. În schimb, șefii Companiei „Apele Române” le interzic angajaților să mai vorbească, după dezvăluirile apărute în presă. Fiecare angajat a primit deja o avertizare scrisă.

Text preluat – DIGI24

2 COMENTARII

  1. dupa razboi , multi viteji se arata. Asa si doamna asta, care acum si-a adus aminte ca acum un an a dat concurs si s-a anulat. A candidat singura pe post? daca da, cine a facut subiectele? subalterni de-ai ei? ar trebui organizat un concurs la care sa participe atat angajati, daca indeplinesc criteriile, dar si din exterior, profesionisti.

  2. toti angajatii de la apele romane care nu sunt hidrologi, ar trebui disponibilizati sau transferati in alta parte. De verificat cum s-au facut angajarile acolo, din 2007 si pana in prezent. E inadmisibil ca unii sa fie angajati fara a avea studii de specialiate , iar dupa sa-si rezolve tot felul de specialitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.