Florin Cîțu, premierul României, a declarat că minerii care protestează în Hunedoara nu au ales o soluție potrivită, deoarece salariile acestora ar fi fost plătite. De asemenea, nu va permite în mandatul lui o nouă Mineriadă. Lucrătorii din mine au declarat că, dacă nu vor fi soluționate revendicările lor, vor intra în greva foamei.

”Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, vom găsi soluții pentru următoarele trei luni. În 2020, când au fost în șomaj tehnic peste un milion de oameni, salariile minerilor au fost plătite. Situația este una extrem de dificilă. Țineți minte ceea ce s-a întâmplat în anii 90. Eu vreau să le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite, în mandatul meu de prim-ministru, să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști.”, a spus Florin Cîțu

Mai mulţi mineri de la exploatarea de huilă Vulcan au venit la sediul Minei Lupeni, unde au rămas în sala de apel, în spirit de solidaritate.

” În subteran mai sunt aproximativ 80 de oameni. Solidari cu ei sunt câţiva mineri de la Vulcan, dar o parte şi-au predat lămpile şi totul. Au venit din spirit de solidaritate cu ei. Cei de la Vulcan sunt la suprafaţă, în sala de apel”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Potrivit acestuia, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran.

Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.

„Există salvatori care îi monitorizează tot timpul. În cazul în care unui om i se face rău din cauza epuizării sau alte motive, este scos la suprafaţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a explicat Dioane.

Unii dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anunţat, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), programate să se desfăşoare luni la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, conform Agerpres.

Citește și: Florin Cîțu speră ca România să intre in Schengen anul acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.