În această săptămână au fost descoperite patru bacterii necunoscute pe Stația Spațială Internațională. Experții au precizat că nu sunt motive de îngrijorare, acestea ne vor ajuta să creștem mai ușor plante în spațiu.

În jurul nostru microorganismele dintotdeauna au continuat să se dezvolte și să se muteze sub diferite forme în condiții dintre cele mai precare, gravitatea scăzută de pe ISS nu face excepție. Cercetătorii indieni și americani care colaborează cu cei de la NASA au descoperit patru bacterii în locuri diferite ale Stației Spațiale. Trei dintre aceste bacterii sunt necunoscute până în prezent. Trei dintre acestea au fost izolate între anii 2015-2016, una a fost găsită pe suprafața panoului de control al Stației, a doua a fost găsită în Cupolă, a treia pe suprafața mesei unde astronauții mănâncă iar a patra a fost descoperită în filtrul HEPA, ajuns pe Pământ în 2011.

Toate aceste bacterii provin dintr-o familie de microorganisme pe care le găsim în sol și apă și au rol în fixarea nitrogenului, creșterea plantelor și împiedicarea dezvoltării agenților patogeni la nivelul plantelor, practic sunt bacterii benefice.

Totuși? Cum a ajuns pe Stația Spațială pământ? Astronauții cultivă de multă vreme plante de dimensiuni reduse pentru a le folosi drept sursă de hrană. Noile sepecii au fost denumite Methylorubrum rhodesianum, IF7SW-B2T, IIF1SW-B5, and IIF4SW-B5 și conform spuselor lui Swati Bijlani de la Universitatea Californiei de Sud aceste bacterii sunt un real ajutor pentru a crește plante în condiții cu resurse limitate precum cele ale ISS.

Acesta a mai adăugat că cercetările sunt în prezent la un nivel incipient privind studierea bacteriilor aduse din spațiu, peste 1000 de alte probe au fost colectate și urmează să fie analizate atunci când vor ajunge pe Pământ, conform Sciencealert.

Citește și: OMS a identificat cum s-a transmis virusul la om, nu „a scăpat” din laborator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.