Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o discuție cu administrația de la București. Acesta a precizat că deși cresc cazurile la nivel național nu se va mai impune o carantină, potrivit Antena3.

Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară

Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului

Reamintim că aceste măsuri au fost reluate în discuție deoarece conform ratei de incidentă cumulative a Covid-19 la 1000 de locuitori pe localități, municipiul Cluj-Napoca prezintă la data de 23 martie 2021 rata de 6,39.

Szilanrd Tasnadi, prefectul Clujului, a declarat că nu se ia în calcul carantina.

”Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Moisescu, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe uat-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența uat-ului respectiv.”

Rata a crescut foarte mult în ultimele 24 de ore, la data de 22 martie având 5,39 rata de incidență. Creșterea este datorată modificărilor aduse modalității de calcul.

1 COMENTARIU

  1. Nu contează ce îndrugă alți habarniști, Prefectul e Șeful care zice că s-a schimbat metoda de calcul ce până azi lua perioada 9-22 și cei confirmați erau plasați pe uat-uri, iar de azi perioada e 6-19 cu marjă 3 zile la extreme (!), se adună teste pozitive la reședința declarată, în traducere: dacă unii pozitivi petrec pe Litoral cu domicilii în țară, atunci cheful continuă, dar se carantinează Răchițele, Urișor, Sighet și Pericei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.