Liviu Șipoș, fostul Antidrog Cluj, rămâne în continuare în arest, după ce Curtea de Apel București a desființat hotărârea instanței inferioare care înlocuise măsura arestului cu cea a controlului judiciar.
”Admite contestația Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-DIICOT-Structura Centrală împotriva încheierii din 26.02.2021 pronunțată în dosar 3396/3/2021/a1.3 al Tribunalului București-Secția I Penală pe care o desființează parțial și rejudecând: Constată legalitatea și temeinicia măsurilor arestării preventive, pe care le menține față de inculpații: ȘIPOȘ Liviu, (date), NEAGU Nicolaie, (date), ZAHIU Ionel Cosmin, (date). Respinge cererile inculpaților de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar. Menține restul dispozițiilor încheierii atacate în măsura în care nu sunt contrare prezentei. Respinge, ca nefondată, contestația formulată de contestatorul ȘIPOȘ Liviu împotriva încheierii din 26.02.2021 pronunțată în dosar 3396/3/2021/a1.3 al Tribunalului București-Secția I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în contesta?ie rămân în sarcina statului Onorariul avocaților din oficiu pentru contestatorii inculpați NEAGU Nicolaie și ZAHIU Ionel Cosmin în sumă de câte 313 lei fiecare se plătește din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă Pronunțată în camera de consiliu, azi 02.04.2021”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel București.
Spre finele lunii trecute, Tribunalul București a emis o decizie prin care măsura arestării era înlocuită cu cea a controlului judiciar.
Șipos arestat pentru șantaj
La jumătatea anului trecut, Liviu Șipos a fost arestat pentru șantaj. Printre ”victime” se numără și fostul traficant de droguri Sfârlea Torino, care, culmea, a fost prins în urmă cu mai mulți chiar ani chiar de Șipos.
Anchetatorii spun că Șipoș afla de la angajaţi din Poliţie adresele celor pe care îi şantaja, numerele de înmatriculare ale maşinilor acestora şi alte informaţii care să ajute în activitatea grupării. Şipos şi oamenii lui montau dispozitive de urmărire, unele având şi microfoane, pe maşinile victimelor sau chiar în sediile firmelor acestora. După ce îi supraveghea, Şipos le spunea celor şantajaţi că are înregistrări cu ei şi le cerea bani să nu meargă la poliţie.
”Având în vedere experienţa profesională dobândită în anii în care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor operative ale MAI inculpatul Ş.L. (Şipoş Liviu, n.red.) îi instruieşte periodic pe membrii grupării în vederea adoptării în mod constant a unor măsuri de contracarare a unor eventuale acţiuni derulate de organele de urmărire penală şi care să îi vizeze” explică procurorii.