Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că intenţionează să schimbe sistemul de admitere în licee şi că se doreşte renunţarea la tezele cu subiect unic. „Trebuie să renunţăm la teze. Vom face evaluari de tip PISA (Programme for International Student Assessment), adică teste de scriere şi citire şi de matematică, pe întreaga durată a anului”, a declarat Andronescu.
 
Preşedintele asociaţiei EDU CER, Ştefan Vlaston, se opune cerinţelor ministrului Educaţiei. „Declaraţia ministrului este una neadevărată. Încă din iarna anului trecut, Uniunea Colegiilor Centenare a cerut admiterea elevilor în licee pe baza unor teste. Se ştie că notele obţinute la astfel de examene sunt mari şi foarte mari, deoarece profesorii supraveghetori sunt cadre didactice în liceele respective. Calificativele obţinute de către copii nu reflectă adevăratele cunoştinţe. Tocmai din această cauză liceele de prestigiu doresc admiterea pe baza unor examene, pentru a se putea selecta copiii buni de cei mai slabi pregătiţi.(B.G.)

1 COMENTARIU

  1. femeia asta e o cretina. nu de mult a vrut sa scoata orele de eductaie fizica din liceu. eu zic sa desfiiteze salile de sport si sa le transforme in Mc’Donalds, doar asa vom ajunge o natie de obezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.