Florin Ionel Moise este noul președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), după ce a fost ales de Senat pentru un mandat de patru ani.

Florin Ionel Moise a fost numit la conducerea ANI, de Senat, după ce a fost votat de 78 de parlamentari, fiind singurul candidat pentru această funcție.

Noul președinte își desfășoară activitatea în cadrul instituției, conform prezentării pe care a făcut-o în fața Senatului, încă de la înființare. El a ocupat pe rând pozițiile de consilier la cabinetul demnitarului, inspector de integritate, şef serviciu în cadrul Inspecţiei de Integritate, vicepreşedinte al ANI din noiembrie 2017. În cadrul audierii pentru funcție, noul președinte și-a prezentat proiectul pentru mandatul pe care l-a început.

„Printre obiectivele principale prezentate în planul de management, pot să subliniez următoarele. Partea de modificare legislativă pe care încercăm şi ne dorim să o facem în momentul de faţă este să restrângem într-un singur act normativ toate prevederile disipate, în peste 150 de acte normative în prezent. Acest lucru afectează foarte mult persoanele care au obligaţia depunerii declaraţiilor de avere şi de interese. Și mai ales aleșii locali pentru că ei sunt cei mai impactaţi în zona aceasta”, a declarat Florin Ionel Moise.

El a precizat că-și propune dinamizarea activităţii de prevenţie prin noi instrumente electronice şi introducerea digitalizării.

Cine este noul președinte al ANI

Conform CV-ului oficial, Florin Moise este absolvent al Academiei de Studii Economice și lucrează în cadrul ANI încă de la înființarea acesteia. Timp de aproape 5 ani, în perioada septembrie 2008 – mai 2013, Moise a fost consilier în cadrul Cabinetului Președintelui ANI.

Din mai 2013, a devenit inspector de specialitate și a îndeplinit atribuții de verificare a declarațiilor de avere si de interese. Pentru șapte luni, între aprilie – noiembrie 2017, a fost și șef serviciu în cadrul Direcţiei Generale a Inspecţiei de Integritate.

Din noiembrie 2017 este vicepreședinte al Agenției Naționale de Integritate și șef al Structurii de Securitate. Din această poziție, el coordonează activitățile de protecție a informațiilor clasificate.

Florin Moise a urmat și cursul de 3 luni de zile, Diplomație și securitate, organizat de Institutul Diplomatic Român.

Sursa: evz.ro

Citește și: Curtea Constituțională a României consideră că revocarea Avocatului Poporului nu s-a făcut în spiritul și litera legii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.