Șoc și groază după ce întregul oraș a fost invadat de niște insecte dubioase. După cum spune Biblia, primele semne ale Apocalipsei își fac simțită prezența prin mari catastrofe în natură (Matei 24, 7 și 29), având în vedere și furtunile extrem de violente din ultima vreme.

Un tip de insectă aparent necunoscut a „împânzit” Clujul. Oamenii se plâng că acestea se prind de haine și sunt în număr foarte mare, dar și că înțeapă. Specialiștii au câteva recomandări.

Insecta are denumirea de „Tigrul platanului” și apare vara, o posibilă cauză a apariției lor fiind plantarea de platani în diferite zone ale orașului.

Specialiștii spun că Tigrul platanului (Corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din America de Nord, de pe coasta de est, iar prezența ei în Europa a fost semnalată prima dată în 1956 în Italia și de acolo s-a răspândit foarte ușor în toată Europa. 

Specialistul entomolog Elena Iorgu a explicat la Digi 24 că nu se cunoaște ce anume determină această specie să înțepe oamenii. 

„Ea este o specie erbivoră, se hrănește cu conținutul de celuloză al frunzelor de platan și ocazional, atunci când este în număr foarte, foarte mare și insectele cad sau zboară de pe suprafața frunzelor pe suprafața pielii oamenilor, îi înțeapă și pe aceștia, confundând probabil pielea lor cu suprafața frunzei de platan”, explică entomologul.

Cum scăpăm de insecte?

Tigrul platanului a devenit rezistent la soluțiile de combatere a acestora, o soluție pentru ca acestea să dispară fiind reducerea numărului de platani plantați în orașe. 

În cazul în care suntem înțepați de acest tip de insectă și pe acea zonă pielea se înroșește, medicii recomandă să ne spălăm cu apă şi săpun și să ne adresăm medicului de familie, dacă avem un fond alergic.


sursa: monitorulcj.ro

Citește și: Mihail Neamțu: „Sunt mult mai heterosexual decât mi-aș fi dorit uneori”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.