O explozie produsă la o uzină chimică din Rusia a ucis o persoană și a rănit sever alte câteva, care au fugit în vreme ce își smulgeau hainele de pe ei pentru a nu arde de vii. Uzina lucrează în circuit secret. Autoritățile ruse păstrează o tăcere suspectă în legătură cu accidentul, ceea ce încurajează speculațiile că ar putea fi vorba de un al doilea dezastru Cernobîl, scrie evz.ro.

Explozia chimică de proporții survenită la o uzină secretă din Rusia s-a soldat cu o victimă și 6 răniți. Un număr de 5 bărbați și două femei s-au confruntat cu arsuri chimice oribile în timpul incidentului, relatează Daily Mail. Unul dintre răniți a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar celelalte 5 victime pe tot corpul.

Fabrica chimică are un obiectiv cu circuit închis

„Când a început focul, oamenii au ieșit afară smulgându-și veșmintele de pee i ca să nu ardă de vii”, a declarat o sursă pentru Tsargrad Rostov. Incidentul a fost raportat la o secție secretă a fabricii chimice din Kamensky, care asigură activități pentru industria de apărare din Rusia.

Corpul de clădire unde s-a produs accidentul avea o ușă cu o grosime de doi metri. Primele indicia sugerează existența unei probleme la calburile electrice, care a generat reacția chimică și explozia ulterioară. Locuitorii din Kamensk-Shakhtinsky, regiunea Rostov, au declarat că a existat un miros chimic neplăcut în aer.

Potrivit publicației britanice, se pare că au existat tentative ale autorităților ruse de a mușamaliza accidentul ca și în cazul tragediei nucleare de la Cernobîl. Fabrica este implicată în producția de produse chimice inclusiv pentru Ministerul Apărării rus. Obiectivul industrial are legături cu NPO Splav, care produce sistemele de rachete cu lansare multiplă Grad, Smerch și Uragan.

Victimele invocă o tăcere suspectă a autorităților

Alexey, fratele victimei Gennady Andreev, a declarat că oamenii au avut la dispoziție 14 secunde pentru a fugi printr-o ușă groasă de doi metri. „Ei nu trebuiau să fie acolo. Nimeni nu trebuie să fie acolo atunci când echipamentul este verificat. Jumătate din tura aceea a ars. Cu două săptămâni în urmă alți doi oameni au ars, un bărbat și o tânără femeie. Eu și fratele meu suntem împreună din orfelinat. Noi câștigăm pâinea familiilor noastre. El a fost forțat să facă o muncă pe care nu a făcut-o niciodată înainte. Ni se spune foarte puțin despre asta”, a explicat Alexey Andreev.

Victimele conflagrației se numesc Alexey Boiko (născut în 1982), Gennady Ivanov (născut în 1987), Gennady Andreev (născut în 1990), Svetlana Mikhina (născută în 1966), Galina Anatolyevna Avdeeva (născută în 1971), Alexander Krasnikov (născut în 1988) și Vyacheslav Sukhobriy (născut în 1978).

Uzina este cunoscută și pentru producția de sodium carboximetil celuloză, care se folosește în sectorul gazelor și petrolului, mineritului și procesării, vopselurilor, textilelor și în multe alte industrii sau la rășinile poliesterice și antigel. Totușo, corpul de clădire unde s-a petrecut accidentul este de tip închis, ceea ce înseamnă că aici se fabrică produse pentru un obiectiv special ținut sub tăcere.

Citește și: Un copilaș a fost mâncat de viu de viermi în Cluj! Mama se iubea cu concubinul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.