Dacă este să vorbim despre inovații care au modelat lumea, este foarte probabil să ne gândim la roată – o minune inginerească originală, la avion, la tipar, televiziune și internet care dau aripi informațiilor sau poate vaccinuri. Este mai puțin probabil ca, pe fondul acestei grămezi de invenții inteligente, să ne amintim de umila, dar ingenioasă pompă de apă.

Fiind una dintre cele mai subevaluate utilități utilizate pentru o varietate de sarcini rezidențiale, industriale și agricole, pompa de apă modernă este la ani lumină de omologul său original – un dispozitiv simplu care a fost folosit de egipteni în jurul anului 2000 î.Hr. pentru a scoate apa din fântâni.

Astăzi, pompele de apă sunt proiectate folosind o tehnologie extrem de avansată pentru aplicații specializate. Esențiale pentru deplasarea apei în instalații compacte prin creșterea energiei mecanice generale, acestea sunt utilizate pe scară largă în gospodării, instituții publice precum școli și spitale, facilități comerciale și industrii. Datorită acestei utilizări variate, există mai multe categorii de pompe pe care le-am întâlnit pe piață. O cercetare rapidă ne-ar prezenta pompe de sondă, pompe de suprafață, pompe cu motor, pompe cu aspersoare, pompe de rapel, pompa apa murdara etc. Astfel, devine foarte important să alegi pompa potrivită care poate servi scopului unei achiziții. Ce ar trebui să ia în considerare un potențial cumpărător înainte de a investi într-o pompă de apă?

Care este scopul achiziției?

Prima regulă de bază pentru achiziționarea unei pompe de apă este alegerea aplicației specializate pentru care ai nevoie de pompă. Pentru performanțe reușite și constante, pompa de apă ar trebui să fie potrivită pentru mediul în care trebuie instalată. Dar, adesea, noilor cumpărători le este confuz să înțeleagă caracteristicile care ar funcționa cel mai bine pentru nevoile lor.

Care este calitatea apei?

O pompă de apă poate funcționa la maximul său numai dacă este instalată în mediul potrivit. Mai simplu spus, diferite pompe de apă și motoare sunt proiectate pentru a trata diferite tipuri de apă. Pompa de apă se poate deteriora dacă o utilizezi pentru un tip de apă pentru care nu este destinat.

De exemplu, scopul unei pompe de apă curată ar fi transferul de apă curată dintr-un loc în altul, în timp ce o pompă apă murdară este concepută pentru a muta rapid cantități mari de apă murdară.

O pompă apă murdară este utilizată pentru îndepărtarea apei care ar putea conține unele particule solide. Exemple tipice de apă murdară ar include apa de inundații, apă noroioasă, apă de iaz, apă uzată de uz casnic care nu este murdară etc.

O pompă de apă curată, spre deosebire de o pompă de apă murdară, este utilizată pentru mișcarea apei care este puțin probabil să conțină particule solide. Aplicațiile includ golirea rezervoarelor de apă, piscinelor și eliminarea apei din zonele mici inundate, adică garaje și subsoluri.

Care este capacitatea capului de refulare, a capului de aspirație și a presiunii pompei?

Un alt factor determinant în timpul alegerii unei pompe de apă este aspectul său tehnic. Mai întâi de toate, verifică capul de refulare, care este înălțimea maximă a conductei de refulare, precum și înălțimea maximă de unde poate fi pompată apa. Dacă vrei să pompezi apa la niveluri mai ridicate, asigură-te că alegi o pompă cu un cap de descărcare mai mare. De asemenea, verifică capacitatea capului de aspirație, care este cel mai adânc nivel de unde poate fi pompată apa.

Care este dimensiunea admisiei?

Dimensiunea orificiului de intrare este extrem de importantă pentru fluxul adecvat de apă. Dacă dimensiunea admisiei este prea mică, aceasta va impune pierderea prin frecare a sistemului. Acesta este motivul pentru care ajută la alegerea unei prize destul de bine dimensionate, astfel încât cantitatea de apă pompată să fie mai mare și debitul de apă să fie mai mare.

Care este calitatea pompei?

Fără îndoială, un aspect la care cumpărătorii potențiali ai unei pompe de apă nu ar trebui să facă niciodată compromisuri este calitatea. Întotdeauna ajută să alegi o companie în care să poți avea încredere și pe care să te bazezi, astfel încât să nu apară defecte sau erori mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.