Un român în vârstă de 40 de ani, căutat timp de nouă ani de zile de FBI, a fost găsit în Capitală, miercuri, 25 august, și reținut de agenții de Poliție de la Secția 2 din București. Autoritățile americane au pus la bătaie o recompensă de 750.000 de dolari pentru informații referitoare la român, scrie evz.ro.
Dumitru Daniel Bosogioiu, căutat de FBI încă din anul 2012, a fost reținut, miercuri, în municipiul București. Autoritățile americane au oferit până la 750.000 de dolari recompensă pentru informații cu privire la român, care a fost pus sub acuzare, în urmă cu aproape zece ani, pentru că a organizat o rețea de înșelăciune de milioane de dolari.
Român căutat de FBI, prins în București după aproape 10 ani
„La data de 25.08.2021, în baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI – SUA. În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asocierea in vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute”, au comunicat reprezentanții Poliției.
Cine este Dumitru Daniel Bosogioiu. Al doilea cel mai căutat infractor român de către FBI
Dumitru Daniel Bosogioiu, în vârstă de 40 de ani, provine din Orlești, județul Vâlcea. A fost al doilea cel mai căutat infractor român de către autoritățile americane, după ce a organizat o rețea de înșelăciune, alături de alți complici, prin care a vândut pe diverse site-uri bunuri de lux, printre care și mașini costisitoare, bărci, motociclete, către cetățenii americani.
Anunțurile postate s-au dovedit a fi fictive, potrivit FBI, iar după ce reușea să-și convingă potențialii clienți să cumpere bunurile oferite spre vânzare, Dumitru Bosogioiu retrăgea banii din contul bancar și se făcea nevăzut, alături de alți infractori.
Bosogioiu este cel mai important colaborator al lui Nicolae Popescu și mai este cunoscut și sub porecla „Ioghi”. Alături de acești doi români, au mai colaborat Daniel Alexe, Ovidiu Cristea și Dragomir Răzvan și albanezul Fabjan Meme. De asemenea, într-un document oferit presei internaționale, mai figurează ca fiind în urmărire internațională și alte două persoane cu poreclele „George Skyper” și „Tudor Barbu Lăutaru”.
În anul 2011, câțiva dintre acuzați erau stabiliți în Statele Unite. Alții se aflau în România sau prin alte țări europene. Infractorii mai au în comun un dosar penal în New York pentru o serie de înșelătorii online din perioada aprilie 2011 – decembrie 2012.
Toți sunt acuzați de transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu însemne contrafăcute. Potrivit autorităților, „inculpații postau anunțuri pe eBay, Cars.com, AutoTrader.com și CycleTrader.com pentru mașini, motociclete și bărci, cu prețuri între 10.000 și 45.000 de dolari, și le trimiteau cumpărătorilor certificate falsificate și alte documente pentru a-i convinge că vânzarea este legală”.
Citește și: CEDO merge pe ideea de vaccinare obligatorie