“Wings” – proiectul rezidențial devenit emblematic pentru Cluj Napoca datorită designului unic și tehnologiilor moderne de proiectare și execuție s-a lansat oficial în în după-amiaza zilei de joi, 16 septembrie.
Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari.
“Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.
Dacă întoarcem clepsidra în anul 2016, când s-a conturat proiectul, povestea Wings începe ca orice poveste frumoasă de la o idee vizionară, aceea de a edifica o clădire cum nu s-a mai văzut! Sursa de inspirație a fost ideea magica a zborului, rezultatul fiind un proiect care beneficiază de o arhitectură biomimetică, unică și îndrazneață. Aripile șimbolizează libertatea și transcendența, iar noblețea conceptului a impus alegerea celor mai progresiste tehnologii de construcție – green homes, sustenabil și smart – de la faza de proiectare și execuție până la faza de utilizare în vederea minimizării impactului asupra mediului.
Pe lângă vederea panoramică spre oraș și pădurea Făget, cele 228 de apartamente care compun ansamblul Wings se află într-o relație puternică cu exteriorul rezidenții beneficiind de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.
Existența unei grădini care deservește ansamblul Wings este esențială pentru dezvoltarea unei comunități veritabile. Rezidenții își vor putea petrece timpul liber în spații de socializare exterioare: în zona de relaxare din grădina comună, în amfiteatru, la locul de joacă pentru copii sau la iazul cu pești.
Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ca și premieră absolută, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.
”Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea autorităților locale, finanțatorilor, colaboratorilor externi și interni cărora le mulțumesc,” a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.
Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.
Pentru mai multe informații și detalii vizitați www.studiumgreen.ro sau
FB @studiumgreenimobiliare .
Citește și: Emil Boc bagă bani pentru publicitate în televiziunile naționale